Site icon Tekila's Bakery

Tupari täytekakku

Olen tehnyt useamman ristiäiskakun ja nimiäiskakun, mutta nyt ensimmäistä kertaan tilattiin tupari täytekakku. Perheeseen saapui uusi jäsen, joten onhan se ihan itsestään selvää että pitää olla tuparit. Tupari täytekakku tehtiin syksyisessä hengessä.

Tupari täytekakku sai koristeekseen syksyisen värin, kärpässieniä, pienen siilin, lehtiä ja köynnöksiä. Tupareiden sankarin nimi saatiin myös kakkuun köynnöksenä.

Tupari täytekakku

Täytekakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan joka oli tehty 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Täytteeksi tupari täytekakku sai uuniomenahilloa. Uuniomenahillo on mukavan makuista ja se osittain karamellisoituu, kun se haudutetaan uunissa lempeällä lämmöllä. Uuniomenahilloon saadaan erilaista makua eri omenalajikkeista ja laittamalla joukkoon vaihtelun vuoksi esimerkiksi osan fariinisokeria tai jotain muuta tummaa sokeria. Tällä kertaa maustoin uuniomenahillon vaniljalla. Talviseen kakkuun uuniomenahillon voisi maustaa kanelilla tai piparkakkumausteella.

Uuniomenahillon oheen laitoin vaniljamoussea. Vanilja ja omena vain sopivat hyvin yhteen.

Koristelu

Tuparikakku koristeltiin syksyisin asioin. Kuorrutin koko täytekakun oranssilla sokerimassalla. Lehtiä varten marmoroin keltaista sokerimassaa oranssilla, ruskealla ja punaisella sokerimassalla. Lehdet on painettu murattimuotilla. Muutamat lehdet on tehty muilla lehtimuoteilla. Lehtien ohessa on myös muutamat tammenterhot. Kärpässienten vieressä on taas kerälle mennyt siilinpoikanen. Kärpässienet kannattaa tehdä niin, että jalka ja lakki kuivahtaa ensiksi ennen yhdistämistä. Muuten jalka kutistuu pienemmäksi, mitä se alkujaan oli.

Täytekakku on kyllä mukavan syksyinen ja raikas väripläjäys. Syksyiset lehdet olivat todella mukavan värisiä. Teinkin lehtiä useammat kerralla, joten niitä onkin vilahdellut muffinsseissa ja muissa kakuissa myös koristeena.

Exit mobile version