Site icon Tekila's Bakery

Tomaatti-mozzarella piirakka

Perjantai illaksi piti keksiä jotain ruokaisaa iltapalaa, kun saimme vieraita keski-Suomesta. Piirakka ohjeen lainasin Kinuskikissalta, joka oli sen Anna-lehdestä joskus bongannut. Mahtava resepti. Tätä reseptiä tulen varmasti käyttämään useammin! Muutoksia tein pienesti, mutta idea on kyllä sama!

Pohja:
Piirakkapohja 24cm vuoalle.
Joko oma tai pakaste
Täyte:
1 ½ dl juusto-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Painele piirakkataikina vuokaan. Jos uuni on “normaali” esipaista pohjaa 200-asteessa 10 minuuttia. Jos kaasu-uuni (niinkun minulla) ei esipaistamista tarvita.

Ripottele juustoraastetta pohjalle. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy jabasilikanlehdet  sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Exit mobile version