Site icon Tekila's Bakery

Tikru kakku – 3d muotokakkuna

Tämä projekti oli taas sellainen, että viestiä kun sain tutulta tilaajalta huokaisin syvään. Ehdottelin muutamia muita Tikru aiheisia kakkuja, mutta tämä oli eniten tilaajan mieleen. Ei auttanut kun ottaa pelonskaisin tuntein ottaa haaste vastaan. Mielessäni salaa mietin, että kyllä tämä onnistuu, mutta silti oli pieni terveellinen pelko, että onkohan tämä minun taidoilleni liikaa.

Tikruhan on tuttu Nalle Puh sarjan hahmoista. Tikru aiheista kakkua en ole koskaan ennen tehnyt, joten siltä kannalta tämä projekti oli mieleinen.

Pelottelin tilaajan jo alkuunsa, ettei tuollaiseen kakkuun saa mitään makua! Se on vain kakkupohjaa ja “ydintalven” kestävää Crisco rasvaa. Hetken tätä asiaa mietittyäni, päätin tehdä kakusta red velvet pohjaisen. Se on maukas sellaisenaan.

Tikru kakku

Pohjat ja kokoaminen

Tikru kakku tehtiin 35 x 35 cm alustalle. Tein red velvet cake ohjeen pohjan 1.60 kertaisena neliön muotoiseen vuokaan, jonka jaoin kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi palaseksi. Tein myös varalle pyöreän 15 cm vuokaan tulevan pohjan jonka suunnittelin pääksi ja yhden 30 x 20 cm tasaisen pohjan, jonka ajattelin menevän nro 1:seen. Näistä kahdesta pohjasta unohdin kokonaan kaksi munaa kolmesta, joten ne olivat aivn liian murenevia tähän projektiin. Onneksi alkuperäinen määrä riitti oikein hyvin tähän kakkuun. Sain halkastua kakkupohjat kolmeen osaan, todella ohkaisiksi palasiksi, näin sain korotettua kakkua kun sain täytettä enemmän väliin.

Annoin tehtyjen pohjien vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen kokoamista. Se on ehdotonta red velvet cake pohjan kanssa, muuten se murustuu tuhansiksi palasiksi. Vatkasin Cream Cheese frostingia 1,5 kertaisen määrän ennen aloitusta. Aloin kokoamaan Tikru kakkua ihan oman mieleni mukaan, sen suuremmin asiaa miettimättä. Kakkua kannattaa pitää jääkaapissa vähän väliä, jotta voi kovettuu ja pohjaa on helpompi muotoilla. Kun kakku oli yön yli vetäytynyt jääkaapissa, sitä voi höylätä, painaa ja muotoilla käsin todella hyvin. Pään tekeminen toi oman haasteensa ja alunperin ajattelin laittaa sinne väliin pahvia. Loppujen lopuksi sitä ei tarvinnut, sain nenästä tarpeeksi suuren ilman tukirakenteita.

Nro 1 oli helppo muotoilla suorakaiteen muotoisesta kakkupalasta ja leikata siihen ykkösen yläosa. Toisesta palasesta pieni kakunpalanen alareunaan, jotta numero näyttää oikealta. Numero oli helppo seuraavana päivänä leikata tasaiseksi ja kuorruttaa uudemman kerran sokerikreemillä.

Koristelu

Aluksi kaulin oranssia sokerimassaa niin, että peitin kakun takaosan. Jätin sokerimassan sen verran paksuksi, että pystyin huoletta painamaan ja muotoilemaan kakkua vielä sokerimassan kanssakin. Sen jälkeen tein toisen ison oranssin sokerimassan palan jolla peitin etuosan. Painelin kakun tasaiseksi ja aloin hahmottelemaan keltaisia naaman osia. Korvat tein myös tässä kohtaa valmiiksi ja painoin niiden väliin hammastikut ja nostin kovettumaan. Hännän tein Crispy treats massasta, eli riisimuroista ja vaahtokarkista. Päällystin sen kaksinkertaisella sokerimassalla, jotta sain siitä tasaisen. Häntä on kiinnitetty hammastikulla ja elintarvikeliimalla.

Mustat raidat tein vapaamuotoisesti ja painelin ne kakkuun, ihan fiilispohjalta. Samoin silmät, kulmakarvat ja viikset. Vaaleanpunaisella tein suun ja nenän.

Ykkösen päällystin keltaisella sokerimassalla ja painelin kakun kulmikkaaksi ykköseksi. Koristeeksi laitoin sinisiä tähtiä.

Alustaan pursotin noin 150 grammaa sokerikreemiä ruohotyllalla. Alunperin harasin ruohokoristelua vastaan, tuntui tyhmältä laittaa iso määrä voita koristeeksi, mutta loppujen lopuksi sitä menikin aika vähän, ja onhan se näin tyylikkäämpi.

Nimen laitoin noppiin, niinkun pyydettiin. Alkuperäisessä pyynnössä oli maininta, että nimen voisi tehdä jalkapalloihin. Jalkapallojen teko olisikin ollut tämän projektin haastavin juttu, joten jätin sen suosiolla seuraavaan kertaan.

Pikaisesti tein vielä muutamat kukat ja perhosen nenän päälle ja 3,5 tunnin koristelu oli valmis. Kokonaisaika kakun rakentamiseen oli noin 5 tuntia ja siihen vielä kakkupohjien teko.

Exit mobile version