kategoriassa Foodlover, Leivonta

Syksyinen pöllökakku lähti Vilman juhlapäivään täytekakuksi. Täytteenä kakussa oli syksyiset maut, kinuskimousse ja puolukkamousse. Koristeeksi valikoitui syksyiset ruskalehdet ja pieni pöllö istumaan lehtipinon päälle.

Viimeisten parin viikon aikana Helsingissä on ollut nätti syysilma ja erittäin talvinen ilmasto ja nyt ollaan palauduttu perinteiseen märkään talveen. Onneksi sain valoa ja väriä tämän kakun ansioista keittiööni muutamaksi päiväksi. Lehtiä tehdessä sain käyttää kaikkia ruskan värejä hyväksi, jotta sain tehtyä erivärisiä lehtiä. Ruskalehtiä tehdessä on aina jonkunlainen tuskainen olotila, kun katsoo lehtiä. Eiväthän nämä ole niin värikkäitä mitä ovat ulkona. Jotenkin muka aina sävyt ovat sekaisin ja lehti näyttää lähinnä tilkkutäkiltä. Onneksi näin kokonaisuutta katsoessa lehdistä tuli nättejä ja näyttäviä.

Minulla on lehtimuottina käytetty silikonista muottia missä oli vaahteranlehti juuri oikeassa koossa. Olisin toinut tekeväni tammenlehtiä, mutta en löytänyt muottia. Ilman muottia kärsivällsyyteni ei riitä kovin monen lehden tekemiseen.

Syksyinen pöllökakku

Pöllö kakun koristeena

Syksyinen pöllökakku oli mukava kakkuprojekti ja itseasiassa tämän syksyn ainoa ruskalehtinen kakku. Viime vuonna tein ruskakoristeisia kakkuja useamman kappaleen. Pöllökoristeen tein alunperin kuukausi kaksi takaperin tilauskoristeena. Tilauskoristeena lähetettiin kuva pöllöstä joka roikkui lastenhuoneen seinällä olevassa julisteessa. Pöllöstä tuli sen verra nätin näköinen, että uskalsin ehdottaa tätä mallia tämänkin kakun koristeeksi.

Lisäkuvia ja vinkkejä ->

ruska-kakku-3

Pöllökakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan kuuden munan kokoisena. Täytteenä kakkuun tuli kinuskimousse ja puolukkamousse. Tein kinuskimoussen kuohukermasta ja fariinista, kun keitettyä kondensoitua kinuskia ei ollut lähikaupassa. Toisena täytteenä oli puolukkamoussea. Puolukkamoussen tein syksyllä kerätyistä puolukoista joita oli survottu valmiiksi purkkeihin. Laitoin oheen ranskankermaa ja sokeria. Sokeria hulahti alkujaan vähän liikaa mousseen, mutta paikkasin sitä laittamalla täytteeseen pakastepuolukoita kokonaisena. Tällä varmasti sai tasoitettua moussen makeutta.

ruska-kakku-1

Kakun kuorrutin valkoisella sokerimassalla. Alareunaan laitoin sokerimasstyökalulla painetun reunuksen. Etukäteen tehdyt lehdet liimasin kakun reunoihin. Palikat tein etukäteen ja niihin liimasin samasta ruskanvärisestä sokerimassasta leikatut kirjaimet. Kirjaimista tuli kyllä todentotta aika veikeät, vaikka itse sanonkin. Pöllö oli myös etukäteen tehty, joten kakun viimeistely tapahtui todella nopeasti.

Olethan katsonut sivuiltani muita vauvoille ja lapsille suunnattuja kakkuja?  Ne löytyvät avainsana vauvojen kakut alta. Avainsana synttärikakut on myös hyvä katsoa läpi, jos etsit inspiraatioita omiin kakkuihin.

Alla vielä linkkejä muihin vastaaviin täytekakkuihin

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä