Site icon Tekila's Bakery

Suklaiset punajuuripalat

Vegaaniset suklaapalat

Sain Herttoniemen ruokaosuuskunnan Oman pellon sadonjaossa Gasumin asiakaslehden, Köökin. Suosittelen metsästämään tuon lehden itselleen, sen verran ihanasti on tuo lehti tehty mahtavine resepteineen. Sain tuon Gasumin lehden jo vuosi sitten postitse, kun olemme Gasumin asiakkaita. Tällä viikolla pamahti Köökki -lehden tämän vuoden painos postista ja innolla odotan, että ehdin tutustumaan tämän vuoden tarjontaan. Meillehän tulee kaasu vielä taloyhtiön puolesta. Helsingissä on tälläisiä onnellisia taloyhtiöitä vielä  jäljellä, joissa ei ole kaasua otettu pois käytöstä. Mikä etu tuo kaasu onkaan! Eikä se ole ollenkaan pelottava käyttää, kunhan vain on varovainen ja oppii muutamat kikat! Blogistani löytyy tarina kun vaihdoimme vanhan kaasu-uunin uudempaan uuniin, käy vilkaisemmassa se tarina!

Suklaiset punajuuripalat valikoituivat ensimmäiseksi reseptiksi lehdestä sen takia, että sain Omalta pellolta juuri tuoreita punajuuria. Luomumunatkin ostin Herttoniemen Ruokaosuuskunnan kaupasta. Osuuskunnalla on aina välillä vastaava munatarjous, mitä on eräällä Ruoholahtelaisella kuntosalilla. Mielummin haen munani Herttoniemestä kun Ruoholahdesta. Ei se niin hauskaa ole kantaa kymmeniä munia metrossa…

Otin vapauden muokata vähän reseptiä omaan tarpeeseeni. Meillä ei esimerkiksi suklaata sulateta mikrossa.

Suklaiset punajuuripalat

Suklaiset punajuuripalat

Reseptistä riittää noin 12-15 palaseen

Pohja:
300 g punajuurta
150 g voita
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
25 g voita
100 g mascarbonejuustoa
2 dl tomusokeria

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Paloitte voi ja suklaa vesihauteen päälle astiaan. Kuumenna kunnes voi ja suklaa on sulannut yhteen. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt suklaaseos.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele myös reunoille jäänyt taikina mukaan taikinaan.

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka, kooltaan 20 cm x 30 cm. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla. Nosta jäähtymään.

Kuorruteen teko:
Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hetken aikaan. Lisää joukkoon mascarbone ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeria sen verran, kun tuntuu sopivalta. Maksimissaan tuon 2 dl. Kaada kuorrute kakkulevyn päälle ja leikkaa annospalasiksi.

Exit mobile version