Site icon Tekila's Bakery

Suklaamoussekakku tuoreilla marjoilla

Viikolla lähti matkaan suklaamoussekakku 40 vuotis synttäreille. Suklaamoussekakujen kanssa on omat oikkunsa miten siitä saadaan tasaista. Tähän suklaamoussekakkuun tein pohjan Digestivestä. Ajatuksisani oli tehdä täyteläinen suklaakakkupohja, mutta se jäikin ajatustasolle. Mousse oli kyllä itsessään ihana täyteläistä, joten varmasti näinkin saatiin suklaahimot tyydytettyä.

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku on tehty 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Siitä riittää noin 16 palasta, riippuen palojen koosta.

Pohja:
200 g digestive keksiä
80 g voita

Sulata voi mikrossa. Murusta keksit kaulimen avulla ja sekoita ne sulanneeseen voihin. Taputtele pohja tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Suklaamousse:
300 g tummaa suklaata (väh. 50%)
3 kananmunan keltuaista
6 rkl sokeria
3 dl vispikermaa
3 kananmunan valkuaista

Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Lisää sokeri keltuaisiin ja vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kupissa kerma löysäksi vaahdoksi. Kun suklaa on jäähtynyt sopivasti sekoita se keltuaisvaahtoon, sekoita tasaiseksi. Laita noin 1 dl kermaa suklaa-keltuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele loput kermat joukkoon. Kääntele valkuaiset lopuksi joukkoon. Älä enää vatkaa moussea loppuvaiheessa vaan kääntele lastalla. Kaada täyte vuokaan ja anna vetäytyä vähintään 4 tuntia kylmässä.

Koristelu:
Jos kakku on piemmän aikaa kuljetuksessa kannattaa sivellä hyytelösokeria. Näin marjat pysyvät kirkkaan värisenä eivätkä liiku pitkin kakkua kuljetuksessa.

Koristele suklaamoussekakku marjoilla tai muilla herkuilla.

Exit mobile version