Site icon Tekila's Bakery

Suklaaleivokset mansikkarahkalla

Tahdoin testata suklaaleivos pohjaa, josta tuli oikein hyvää! Tätä pitää jatkokäyttää vaikka minne….Samalla osallistuin Leivontafoorumilla olevaan Valion extra haasteeseen!

Pohja:
200g mantelimassaa
65 g sokeria
100 g keltuaista
2 kpl kananmunia

125 g valkuaista
65 g sokeria

60 g jauhoa
25 g kaakaojauhoa

50 g tummaa suklaata
50 g voita

Sulata voi ja tumma suklaa vesihauteessa. Siivilöi jauhot ja kaakaojauho yhteen. Nypi mantelimassa pieniksi paloiksi yleiskoneessa sokerin kanssa (65g). Kun sokeri ja mantelimassa on yhdistynyt vatkaa keltuaiset ja kananmunat yksitellen joukkoon. Vatkaa massa vaaleaksi vaahdoksi.

Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset ja 65g sokeria kuohkeaksi marengiksi

Nostele ensin ohuena nauhana sula voi-suklaa seokseen, tämän jälkeen nostele jauhot joukkoon ja viimeisenä marenki. Sekoita tasaiseksi. Levitä valmis taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 170-asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pohja annospaloiksi.

Täyte:
1 prk mansikkarahkaa
2 dl kermaa
Mansikoita

Vatkaa kerma ja yhdistä rahka. Pursota tai levitä suklaaleivoksien päälle täytettä. Koristele mansikoilla!

Omat kommentit:
Haasteessa oli tarkoitus käyttää Valion rahkoja. Noh, niitäpä ei kaupoissa ole toimitusvaikeuksien takia, joten mentiin kilpailijan Arlan rahkoille…

Exit mobile version