kategoriassa Foodlover, Leivonta

Supersuklainen suklaakakku kakkukuvalla lähti 25 vuotiaan Michaelin syntymäpäiväkakuksi. Suklaakakku sai koristeekseen printatun kakkukuvan.

Tämän suklaakakun pohjana on erittäin helppo suklaakakkupohja resepti, jota käytin paras kakku ikinä -kisan minttusuklaakakussa. Resepti on alkujaan Linda Lomelinon ensimmäisestä täytekakkukirjasta. Tein kirjasta mokkasuklaakakun ja tämän jälkeen tämä kakkupohja on jatkanut elämäänsä pienin muutoksin lemppari suklaakakkupohjanani.

suklaakakku kakkukuvalla

Suklaakakku kakkukuvalla

Tämä suklaakakku on kooltaan noin 10 hengen kakku, eli aika pieni. Pohjana tässä on minun luotto suklaakakkupohja, jonka resepti on alempana.

Vinkit kakkukuvan laittoon ja resepti ->

Täytteenä tässä suklaakakussa on maitosuklaamousse, josta tein vähän vahvemman suklaan makuisen lisäämällä tummaa suklaata maitosuklaan joukkoon. Käytän Callebautin suklaata, jota ostan Heinon Tukusta aina 1-3 kilon pusseissa. Callebautin suklaa on sellaisina suklaanappeina, mitä näkee ainakin välillä Pinterestissä suklaaherkkujen koristeena. Ovat kuvauksellisia nappeja ja pieniä, joten sulavat nopeasti ja tasaisesti.

arnold-suklaakakku-1

Suklaakakku kakkukuvalla sai kuorrutteekseen Nigella’s Devil’s food caken suklaakuorrutteen. Tein kuorrutteen jo blogistani löytyvällä reseptillä, mutta tein kuorrutteen puolikkaana annoksena. Tätä ihanaa supersuklaista täytettä tuli vain kakun reunoille.

Suklaakakku kakkukuvalla, kakkukuvan tarina

Ideaksi suklaakakun kuvaksi valikoitui harrastuksista löytynyt kuntosaliharrastus. Kävimme läpi erilaisia kuntosaliaiheisia täytekakkuideoita, pääsääntöisesti Pinterestin ideoiden pohjalta. Hetken ideoinnin jälkeen heräsi idea, että mitä jos tehtäisiin kakkukuva jossa olisi nuori Arnold schwarzenegger. Kakkukuvat ovat tulleet vasta tänä vuonna minulle tutuiksi, mutta näin sen silti ihan mahdollisena koristeluideana.

158

Etsimme yhdessä sopivan kuvan kakuksi, sellaisen missä oli aika tasainen taustaväri, jotta kuvasta tulisi selkeä. Sopiva kuva löytyi ja tilasin tämän kuvan Confetin kautta. Heidän kautta saa tilattua kakkukuvan omalla kuvalla. Kysyin vielä etukäteen, että onnistuuko kuva varmasti vai etsinkö vielä yksinkertaisemman kuvan Arnoldista. Kuva saapui todella nopeasti kirjekuoressa, kotiin kannettuna.

Kakkukuvan asettelu kakun päälle

Kakkukuva on paketissa tukipahvin ja muovin suojassa. Nämä molemmat pitää poistaa kuvasta, ennenkuin se asetellaan kakun päälle. Kakkukuva asetellaan kakun pinnalle niin, että pinta on tasainen, sen voi esimerkiksi tasaisesti kuorruttaa sokerikreemillä, ennen kuvan asettelemista kakun päälle. Kakkukuva pehmenee jääkaapissa, jos pinta on vähääkään kostea minne se asetellaan. Tämä helpottaa kakun leikkaamista. Tällä kertaa kakkukuva aseteltiin suklaakakun päälle, joten pinta ei suuremmin pehmentynyt, koska suklaa ei ole kosteaa ollenkaan.

Luotto suklaakakkupohjan resepti

Suklaakakkupohjan reseptin löydät myös vähän eri kokoisena minttu-suklaakakun reseptistä ja mokkakakun reseptistä. Tässä koko on taas vähän erilainen, kun pohja oli kooltaan vähän isompi kuin A5 paperiarkki, kun kakkukuva oli tuon A5 kokoinen. Senteiltään A5 on 14 cm x 21 cm. Suklaakakkupohja tehtiin niin, että se on vain kahden kerroksen kokoinen, koska täytettä tuli vain yhteen kerrokseen. Kerrokset ovat kuitenkin sen verran reiluja, että pohjan voi myös hyvin jäähtyneenä leikata kolmeen osaan.

Luottoresepti suklaakakkupohjaan
Rate this recipe
1 suosio

Annoskoko: 14 x 21 cm / 20 cm vuoka

Luottoresepti suklaakakkupohjaan

Ainekset

 • 115 g voita
 • 6 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 2 1/4 dl kaakaojauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl soodaa
 • 5,5 dl sokeria
 • 3 munaa
 • 3,5 dl maitoa
 • 2 dl kiehuvaa vettä

Ohje

  Esivalmistelut:
 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tai laita leivinapaperi suorakaiteemuotoisen 14 x 21 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää 20-22 cm halkaisijaltaann olevaa irtopohjavuokaa.
 2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
 3. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda suureen kulhoon. Lisää muut ainekset ja vatkaa pari minuuttia tai kunnes taikina on sileää. Nosta lastalla pohjasta taikina ylös, jotta kaikki sekoittuvat kunnolla.
 4. Jaa taikina tasaisesti vuokiin.
 5. Paista kakkupohjia 30-35 minuuttia, voit tarvittaessa testata onko kakkupohja kypsä esimerkiksi cocktail tikulla.
 6. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista ritilälle.
 7. Jäähdytä pohjat huoneenlämpöisiksi ennen jääkaappiin nostoa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/suklaakakku-kakkukuvalla/
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä