kategoriassa Foodlover, Leivonta

S’mores moussekakku on tehty S’mores Oreo kekseistä, suklaamoussesta ja marengista. Innoittajana tässä ihanassa s’mores moussekakussa on Pullahiiren Leivontanurkka. Olemme Pullahiiren kanssa jutelleet viime viikkoina Amerikan roadtrip matkoista ja huomasinkin hänen blogissan reseptin S’mores suklaamoussekakkuun. Kaapin perukoilla oli Los Angelesin matkalta S’mores Oreo-keksejä, jotka ujutin alkuperäisen reseptin Digestive-keksien tilalle.

S’mores on Suomessa vielä vähän tuntematon käsite. Kyseessä on grillinuotiolla lämmitetystä vaahtokarkista, joka laitetaan kahden grahamkeksin väliin. Välissä on myös suklaata. S’more tarkoittaa englanniksi Some More, eli “vähän lisää” vapaasti suomennettuna. S’moresista onkin tehty useita omia variaatioita suklaisiin, kekseihin, jäätelöihin ja reseptejä on kakuista, kekseihin ja pulliin. Aivan mitä vain! Suklaan, vaahtokarkin ja keksin kun voi yhdistää useaksi erilaiseksi herkuksi.

Samettisen pehmeä S’mores moussekakku

s´mores-moussekakku-9

S’mores moussekakku on tehty maitosuklaan, kerman ja samettisen creme francen yhteisliitosta. Moussekakku on nopea tehdä, mutta kannattaa malttaa maistamisen kanssa ainakin nelisen tuntia, mieluusti seuraavaan päivään. Kakussa ei käytetä ollenkaan liivatetta, joten kakku jää pehmeäksi.

S’mores kakun pohjasta löytyy Oreo keksejä, lue resepti ->

Käytin S’mores moussekakkuun pohjana Oreon versiota S’moresista. Eli Oreo S’more keksejä, joita ostin viimeisenä tekona Los Angelesissa ennen lentokentälle lähtöä. Pakkasin umpi turvoksissa olevani rinkan täyteen Oreo keksejä. Rapina vain kuului kun keksit murenivat, mutta ihmeen hyvin keksit pysyivät matkalla ehjänä. Vain muutamia hajosi paketin reunoista, mutta se ei leivotessa haittaa.

S’mores moussekakku
Rate this recipe

Astia: 10-12 palasta

Annoskoko: 20-22 cm vuoka

S’mores moussekakku

Ainekset

    Pohja
  • 200 g Oreo S'mores keksejä (tai muita keksejä)
  • 50 g voita
  • Täyte
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g maitosuklaata
  • 200 g ranskankermaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 dl tomusokeria
  • Päälle
  • Ganache
  • 60 g kermaa
  • 60 g tummaa suklaata
  • Vaahto
  • 75 g (noin 2) kananmunan valkuaiset
  • 130 g sokeria
  • 1-2 rkl vettä

Ohje

  1. Laita noin 20-22 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää suoraan tarjoilualustaa pohjana ja laittaa reunaksi esimerkiksi reunuskalvon.
  2. Murskaa keksit pohjaa varten. Laita keksit isoon minigrip pussiin ja painele rikki kaulimella. Voit myös käyttää yleiskonetta keksimurun tekoon.. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään.
  3. Valmistele täyte sulattamalla suklaa kattilassa yhdessä 1 dl vispikerman kanssa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa loput kermat paksuksi vaahdoksi, huomioi ettei täytteeseen tule liivatetta joten kerman tulee olla paksua ja jämäkkää. Vatkaa kulhossa suklaakerma, ranskankerma, kaakaojauhe sekä tomusokeri yhteen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Lusikoi täyte pohjan päälle ja tasoita pinta kopauttamalla kakkua esimerkiksi pöytää vasten muutaman kerran.
  4. Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.
  5. Sulata vesihauteen päällä kerma lämpimäksi. Sekoita joukkoon suklaa ja anna sulaa. Sekoita hetken päästä ganache tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä hetki ja kaada se viileän kakun päälle. Levitä kerrokseksi. Poista reunus ja/tai reunakalvo. Voit siloitella kakun reunan vielä palettiveitsellä tai terävällä veitsenterällä.
  6. Siirrä vatkauskulho monitoimikoneeseen tai vatkaa sähkövatkaimella vaahtoa niin, että siitä tulee paksua ja valkoista.
  7. Laita valkuaiset vatkautumaan yleiskoneeseen. Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä sokeriliemi 116 asteiseksi. Kun sokeriliemi on valmis, kaada se norona marengin joukkoon. Vatkaa marenki kiiltäväksi. Levitä vaahto kakun päälle ja paahda vaahdon pintaa kaasupolttimella.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/smores-moussekakku-arvonnan-tulos/

s-mores-suklaamoussekakku-5

Kiitos osallistumisesta arvontaan!

Tein pitkästä aikaa blogiini arvonnan ja todella mukava, että sain 50 kommenttia blogin puolelle ja 20 kommenttia Facebookin puolelle. Erittäin mukava määrä, kiitos siitä kaikille!

Blogin puolen arvonnan voitti Nea! Laitan sinulle sähköpostia piakkoin niin lähetän paketin 🙂

Facebook arvonnan voitti Päivi V! Laitan sinulle Facebookissa viestiä.

Kiitos kaikille osallistujille. Uusi ulkomaanmatka on jo suunnitteilla ja sieltä taas tuodaan tuliaisia arvottavaksi!

Pinnaa resepti talteen!

smore-suklaamoussekakku-pinterest

Muita postauksia
Showing 12 comments
  • Nea

    Kiitos vielä paljon, sähköposti laitettu. 🙂

  • Tekila

    Onnea voitosta, vielä tähänkin 🙂

  • Taru/Pullahiirii

    Ihanalta näyttää ja kiva, että olen ollut innoittajana kakkuun 🙂 Tänään juuri lentokoneella kotiin palatessani herkuttelin Magnolia bakerystä haetulla s´mores kakulla. Maku oli kyllä hieman syksyinen eli ei ihan perus s´mores. Maistui kuitenkin oikein hyvin.

  • Tekila

    Kiitos kommentista, blogistasi on monta ihanaa reseptiä löytynyt 🙂

  • Minna Vuo-Cho

    Ihanan pehmoisen näköinen kakku. Tuo varmasti sulaa suussa.

  • Tekila

    Sulaa kyllä 🙂

  • Näyttää t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-e-l-t-a! <3 Smoresjuttuja on jo pitkään pitänyt tehä.. Tää kakku on laitettava to do-listalle. Ja upea kuva! 🙂

  • Tekila

    Kiitos ihanasta kommentista, kuva onnistui aivan vahingossa 🙂

  • Merituuli

    Aivan syntisen ihanan, pehmoisen näköinen kakku! Tuo poltettu pinta vetoaa minuun aina.

  • Tekila

    Poltettu pinta tuo kyllä oman hienouden kakkuun 🙂

  • Mari

    vesi herahti kielelle tätä kakkua katsellessa <3

  • Tekila

    Kiitos, se oli tarkoitus 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä