kategoriassa Foodlover, Juhlat, Ravintolat

Sini-valkoinen drip cake, juhlisti 60 vuotiasta sankaria juhlapäivän tarjoilupöydässä. 

Drip caket ovat olleet viimeisen vuoden suosittuja kakkuja. Drip kakuista saa helposti näyttäviä kakkuja ja usein tulee myös ilmi, että kakuista jää usein sokerimassa syömättä niin näissä kakuissa sitä ongelmaa ei ole. Kakku kuorrutetaan sokerikreemillä, joka toki on makeaa mutta sitä ei tule niin suurta kerrosta syötäväksi. Sokerikreemiä voi myös keventää marenkivaahdolla.

Sini-valkoinen drip cake oli kooltaan 10 hengen kakku. Kakussa oli pohjana mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä marjamousse.

Sini-valkoinen drip cake

sini-valkoinen drip cake

Sini-valkoinen drip cake sai pohjakseen jo blogissa tutuksi tulleen mehevän suklaakakkupohjan. Täytteeksi laitoin marjamoussea, kun pakastimesta löytyi vielä villivadelmaa ja mustikkaa täytteeseen. Jätin marjat ihan kokonaisiksi, tai vähän ne vatkatessa palasiksi menivät, mutta en niitä mitenkään paseerannut.

Lue lisää sini-valkoisen drip kakun teosta ->

Tein suklaakakkupohjan noin 16 cm vuokaan, niin että se kohosi kolmeen kerrokseen. Jouduin pohjasta yhden kerroksen pois ottamaan, kun tasasin sitä. Taikinaa oli sen verran paljon 16 cm vuokaa ajatellen. Täytteeksi laitoin marjamoussea villivadelman ja mustikasta tehtynä.

Kakun kuorrutin valkoisella voisokerikreemillä. Laitoin mukaan valkoista Wiltonin väriainetta, mutta ei se suuremmin vaalentanut sokerimassaa enää. Täysin valkoisen sokerimassan saa parhaiten tekemällä marenkivoikreemin.

Kakun yläreunaan valutin ensimmäistä kertaa Candy Meltsiä. Sain mukavasti vinkkejä Candy Meltsin käytöstä drip cakeen Confetin Vantaan pisteestä. Candy Melts on tuttu cakepopsien osalta, mutta valuvana kakunkoristeena ei niinkään. Sainkin vinkin, että Candy Melts kestää hyvin mikrotuksen, eli vesihauteen kanssa ei tarvitse kikkailla. Toinen vinkki oli, että sitä voi ohentaa vedellä. Vesi tekee täytteestä juoksevamman ja sitä kautta sen vahvuuden voi katsoa itse. Laitoinkin Candy Meltsiin veden mukana myös tummansinistä pastaväriä, niin sain kuorrutteesta metalinsinisen. Jos Candy Melts kuorrute jämähtää keskenkaiken, sen voi huolletta mikrottaa uudelleen. Valutin Candy meltsiä lusikan avulla reunoille ja jätin keskiosan avonaiseksi. Candy Melts ei maultaan ole mikään gourmet kokemus, joten jätin sen määrän minimiin kakussa.

Candy Meltsi kuorrutteen jälkeen koristelin kakun yksinkertaisilla kukilla ja nomparelleilla. Keskelle olin jo tehnyt sokerimassasta numerot 6 ja 0, jotka värjäsin hopeatomuvärillä hopeaksi.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä