kategoriassa Foodlover

Rubenin veljelle olen tehnyt ihanan lohikäärmekakun noin vuosi sitten. Nyt tilattiin pikkuveljelle ristiäiskakku. Ristiäiskakuksi ajateltiin jotain muuta kun perinteistä täytekakkua. Ajattelin, että suklaamoussekakku voisi sopia hyvin tilanteeseen. Tumma suklaa tuo pientä joulun tuntua, mutta ei silti ole liian jouluinen. Koristeluksi tein pienet ruskeat vauvantossut ja tähtiä.

Ruben Olavin Suklaamoussekakku

rubenin kakku3

Suklaamoussekakun tein tutulla reseptillä jo, mikä löytyy jo blogista. Tällä kertaa tein kakusta vain kaksinkertaisen. Vuokana käytin 26 cm x 26 cm reunusvuokaa. Pohjaksi laitoin gluteenittomia pipareita, jotka olivat niin kovia, että kun murskasin ne menivät ne ihan pölyksi. Tämän takia kakusta jäi vähän odotettua matalampi, kun pohja oli vain 3-5mm korkea.

Suklaamoussekakun voi tehdä myös maitosuklaasta tai valkosuklaasta. Valkosuklaan kanssa kannattaa laittaa muutama liivate joukkoon. Tummasuklaan kanssa kannattaa olla varovainen kun lämpimän suklaan yhdistää kylmiin aineisiin. Suklaa jähmettyy yllättävän nopeasti, joten siihen kannattaa sekoittaa vähän kerrallaa kylmiä aineita, jotta sitä vielä voi sekoittaa.

Tummana suklaana kannattaa käyttää 70% suklaata ja valikoida kaupan valikoimasta jotain hyvää merkkiä. Suklaamoussekakussa kun on suklaa suuressa osassa.

Suklaamoussekakun koristeet

Koristeeksi suklaamoussekakku sai tossut ja tähtiä. Tällä kertaa mentiin ihan yksinkertaisella idealla. Tossut olisivat olleet aavistuksen tyylikkäämmät jos olisin löytänyt ruskeaa nauhaa. Nauhat voidaan toki tehdä sokerimassasta itsessään, mutta en saanut niitä tyylikkääksi. Silkkinauhat näyttävät omasta mielestäni tyylikkäämmältä.

rubenin kengät

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä