kategoriassa Foodlover

Ensimäinen roadtrip amerikkaan on saatu päätökseen muutama viikko sitten. Aika paljon tutustuin ja tutkin asioita ennen lähtöä. Aloitin suunnitelmien tekemisen noin 10 kk ennen matkaa, heti kun lentoliput oli ostettu.

Keräsin omaan viestiin vinkkejä ja kokemuksia roadtripille aikoville. Olemmekin jo suunnittelemassa uutta reissua 2017 vuoden loppuun tai 2018 vuoden alkuun. Roadtripeissä onkin se huono puoli, että nopeasti reissun jälkeen alkaa uuden suunnittelu.

Roadtrip vinkit amerikkaan

santa monica-33

Lennot

 • Amerikkaan kannattaa matkata silloin kun ei ole lomasesonkia päällä. Tällöin säästää lennoissa ja majoituksissa useimpia satasia.
 • Lennot länsirannikolle esimerkiksi Los Angelesiin, Las Vegasiin ja San Franciscoon on parhaimmillaan 380 euroa menopaluulta. Tähän hintaa löysimme itse lennot.
  • Lennoissa kannattaa katsoa, että vaihto tapahtuu euroopan päässä. Parhaita vaihtopaikkoja on Amsterdam, Reykjavik ja Frankfrut, jossa selviää 1,5h – 2 h vaihtoajalla. Pariisissa tai Lontoossa näin nopealla aikataululla ei tuskin selviä.
  • Tarkista lentokenttien sivuilta minimivaihtoajat. Jos minimivaihtoaika on vähemmän mitä lennossa tarjotaan, voi olla että joudut ostamaan itse uuden lennon kohdemaahan jos et ehdi vaihtamaan lentoa.
   • Tarkista, että koko lento on samalla lentoyhtiöllä / yhteistyöyhtiöillä, ettei sinun tarvitse käydä hakemassa matkatavaroita vaihtomaassa.
 • Lentoyhtiöistä KLM ja Island Air ovat olleet kokemuksiltaan parhaita. Ruoka on ollut molemmilla lennoilla hyvää ja palvelu mitä parhainta.
 • Ota lentokoneeseen mukaan omat kuulokkeet, pitkähihainen paita ja jotain tekemistä. Lennoilla välillä tulee viileä, jos istuskelee kauan paikallaan. Muista jaloitella tarpeeksi ja juoda vettä.

Lisää vinkkejä ja ideoita ->

laguna beach-33

Autovuokraus, GPS ja internet

Auto kannattaa vuokrata jo Suomesta käsin, jotta on aikaa tutustua vakuutusehtoihin ja itse vuokraustilanteeseen. Vuokrausfirmoissa tuputetaan suurella todennäköisyydellä erilaisia palveluita, joten kannattaa olla valmistautunut kaikenlaisiin kysymyksiin.

 • Vuokrasimme auton autoeurope.fi sivuston kautta. Vastaavia sivustoja on useita. Esimerkiksi ebookers tarjoaa myös vuokra-autoja.
  • Vuokraus sisältää suurella todennäisyydellä kaikki vakuutukset, mutta tarkasta vuokratessa ainakin nämä asiat:
   • Vuokraus sisältää vakuutukset vakuutuksen
   • Vuokra-autolla voi ajaa rajoittamattomat kilomerit
   • Vuokra-autolla voi ajaa roadtrip suunnitelmasi mukaan eri osavaltioihin
   • Vuokraus sisältää hinauspalvelun / tukinumeron ongelmatilanteissa.

Meidän vuokraus ei sisältänyt hinauspalvelua ja olinkin lähes 20 tunnin hereillä olon jälkeen sen verran kärttynen vuokraustädille, että sanoin meidän vuokrauksen sisältävän kaiken tarpeellisen. Olin kysynyt asiasta vuokrausfirmasta ja autoeuropesta ja molemmat sanoivat että vuokraukseni on “hyvin vakuutettu”, tämä lausahdus ei sitten sisältänytkään kaikkea. Jouduimme ottamaan 6 dollaria päivältä olevan hinausturvan. Vuokrafirman täti tarjosi myös vakuutusta avainten hävittämisen takia ja mahdollisten varkauksien takia, jos autosta varastetaan meidän omia tavaroita. Tätä vakuutusta emme ottaneet, sen verran laaja kotivakuutus meillä oli, että nämä olisivat sinne kyllä menneet.

laguna beach-30

 • Lataa puhelimeesi esimerkiksi Here mapsit osavaltioittain, joihin olette menossa. Heren avulla selvisimme koko reissusta. Välillä osoitteet näyttivät minne sattuu, mutta näissä tilanteissa selvisi improvisoimalla.
 • Jos haluat internetin puhelimeesi, käy ostamassa Walmartista WiFi hotspot ja siihen dataliittymä. Tämä kustantaa noin 35 dollaria + liittymä. Voit myös ostaa pelkän datapaketin SIM kortilla ja vaihtaa sen vaikkapa vanhaan kännykkään jolla jaat WLANin muille laitteille.
 • Jos teet kuten me, valitse roadtripin taukopaikoiksi McDonaldseja, Starbuckseja, Taco Bellejä tai muita vastaavia paikkoja. Niissä sai nopealla interenetillä hoidettua tärkeimmät asiat (=Instagram & Facebook postaukset)
 • Ota mukaan audiokaapeli, jonka avulla voit liittää puhelimesi vuokra-auton kaijuttimiin. Uusimmissa autoissa on saatavilla myös Bluetooth tuki. Osta samalla myös tupakan sytyttimeen adapteri, johon saat USB kaapelit liitettyä. Näin saat ladattua puhelimen / tabletin yms. härpäkkeen automatkan aikana.
 • Lataa puhelimeesi offlineen musiikkia esimerkiksi Spotifystä. Matkalla tulee tarve saada kuunneltua jotain muutakin kun country tai r&n musiikkia.

hermosa beach-14

Airbnb ja muu yöpyminen

Yövyimme 10:stä yöstä osan hotelleissa, yhden motellissa ja loput Airbnb asunnoissa.

Roadtripille kannattaa varata muutamat yöt paikasta minne saavutte, tai ainakin välittömästä läheisyydestä. Vaihtoajasta riippuen vähintään 10 tunnin lennon jälkeen autolla ajaminen voi tuntua vieraassa paikassa aavistuksen riskialttiilta. Lentokentältä ulospääsemiseenkin voi mennä tunnista pariin tuntiinkin. Sama homma vielä vuokra-auton luovutuspaikassa.

 • Seuraa eri sivustojen hotellitarjontaa ja tutustu hintatasoon. Osaat nopeasti arvioida mikä on edullista ja mikä vähän kalliimpaa.
  • Hotels.com, ebookers.fi, expedia.fi jne. sivustot kannattaa pitää tabletin välilehdessä muistissa.
 • Amerikassa hyödynsin myös hotels tonight applikaatiota, mutta loppujen lopuksi sen tarjoukset eivät olleet parempia mitä ebookers.fi:ssä tai hotels.comissa oli. Näiden palveluja käyttäessä kertyi vielä bonuksia.
 • Viikonloppuisin hotellien hinnat ovat korkeammat mitä viikolla, joten varaa viikonlopun hotellit etukäteen jos vain tiedät missä päin roadtrippiä olet.
 • Jos haluat etukäteen tilailla hotelleja, hyödynnä hotellien tarjouksia joissa voi peruuttaa varauksen 24 tuntia ennen veloituksetta. Nämä hotellitarjoukset ovat yleensä kalliimpia, mutta jos ajoissa varaa voivat ne olla ihan saman hintaisia mitä normaalina varauksena.
 • Kokeile roadtripin aikana ainakin kertaalleen perinteistä amerikkalaista inniä. Travellodge ja motel 8 ketjut ovat ainakin ihan toimivia ratkaisuja.
 • Airbnb asunnot ovat edullisempia mitä hotellit pääsääntöisesti. Kannattaa tarkastaa kohdemaan airbnb käytäntö. Esimerkiksi Berliinissä tällä hetkellä airbnb asunnon vuokraus kokonaan on kiellettyä.

hermosa beach-6

 

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä