kategoriassa Foodlover

Ristiäiskakku rusetilla on muodostunut pieneksi hitiksi Tekila’s Bakeryssä. Useampi tilaus alkaa viestillä, “Saisiko koristelun niinkun Lukaksen kakussa?” Lukaksen kakunhan voi vilasta täältä, jos ei ole tuttu. Ei siinä, minulle sopii oikein hyvin tälläinen kakku. Se on nätti, yksinkertainen ja nopea tehdä.

Kun mietin kaikkia kakkuja mitä olen tehnyt, olen sitä mieltä että vauvoille suunnatut kakut ovat kivoimpia.  Niihin tulee pääsääntöisesti jotain söpöä koristeeksi ja syntymä nyt on aina iloinen asia. Nimienkin kohdalla alan pysymään aallon harjalla, mitkä ovat trendikkäitä nimiä. Lukas, Eino ja Linnea on ollut suosittuja nimiä.

Ristiäiskakku rusetilla

linnean akku

 

Ristiäiskakuksi tehtiin 7 munan sokerikakkupohja 26 cm halkaisijalta olevaan reunusvuokaan. Täytteeksi laitettiin vadelmamousse ja lemon curd. Lemon curd on valmiista hillopurkista, pidän sitä sen verran hyvänä tuotteena etten välttämättä tee itse lemon curdia. Lemon curdin tekemiseen on myös hyvä saada hyviä sitruunoita ja pääsääntöisesti kaupasta löytyy vain nahjustuneita ja raakoja sitruunoita.

Koristelu

linnea

 

Koristelussa mentiin tutulla teemalla. Tein tossut, tällä kertaa mahdollisimman kirkkaa pinkiksi. Kakun alareunaan nauha sokerimassasta ja rusetti eteen. Rusetin kanssa kannattaa tehdä niin, että tekee sen ensimmäisenä, kun alkaa kuorruttamaan kakkua. Kun rusetti on vähän jähmettynyt on se helpompi laittaa kakkuun kiinni. Rusetin väliin voi laittaa paperia tai foliota pitämään sen muodossa. Tekstit tein valmiilla muotilla. Nyt olen ehkäpä löytänyt parhaimman tavan tehdä tekstit. Täytyy tehdä tästä video ja näyttää teille lukijoille kanssa, miten tekstin saa tehtyä tasaisesti ja helposti!

fondant rusetti

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä