kategoriassa Foodlover

Rekkakakku projektissa oli ajatuksena tehdä mahdollisimman tarkka kopio Blue Gargon rekasta muistuttamaan 60 vuotta täyttävää sankaria työurastaan saman työnantajan palveluksessa. Projektissa olikin vaiherikkaita vaiheita useampaan projektiin. Lopputuloksena kakku oli pöydässä ja minä monta kokemusta rikkaana. Ei enäin enää koskaan!

WP_20141213_004

Rekkakakkuprojekti alusta alkaen

Tämä kakkuprojekti sovittiin jo kesällä. Olin juuri varannut matkan New Yorkiin ja katsoin paluulipusta, että ehdin hyvin lentokentältä tekemään kakkua. Minullahan ei ollut minkäänlaista kokemusta jetlageista ennen tätä matkaa. Myöskin olin erittäin optimistinen, ettei lennot ole myöhässä.

Lähempänä tapahtuman ajankohtaa, kun aloin miettimään yksityiskohtia ja niiden tekemistä tarkistin lentolippuni uudemman kerran. Emme olekkaan torstaina Suomessa, miten olin ymmärtänyt, vaan lähdemme torstaina klo 20 lennolla Suomea kohti. Tämähän tarkoittaa sitä, että olemme Suomessa vasta perjantaina päivällä. Rekkakakku oli tarkoitus lähteä lauantai aamuna Jämsästä kohti Jyväskylää.

Hetken mietittyäni, että todellako yrittäisin ehtiä tekemään kakun niin, että perjantaina noin klo 13 pääsen lentokentältä, siitä kotiin hakemaan tavarat ja kohti Jämsää. Noin 17 pintaan Jämsässä ja siitä täyttämään kakkua ja sitten koristelemaan? Ei, ei tule onnistumaan.

Vaihtoehtoja miettiessä parhain oli, että tilaaja tekisi itse ohjeideni pohjalta kakkupohjan ja täyttäisi sen. Minulle jäisi vain koristelu, joka olisi oleellisin asia koko kakkua. Kakun oli tarkoitus tulla miehen 60 vuotis synttäreiden kohokohdaksi. Hän oli koko elämänsä rekkaa ajanut.

Lähetin tilaajalle ohjeet ja tarvikkeet miten kakkupohja ja täyttäminen tehdään. Se onnistuikin muutamien tarkentavien vinkkien avulla oikein hyvin.

Lentomme oli ajallaan ja lähdimme jo jossain 14 pintaan ajamaan Jämsään. Itsehän olin tähän mennessä valvonut jo 18 tuntia muutamin pienien nokkaunien avulla. Jämsän matkalla sain muutaman tunnin huonosti nukuttua ja tällä kooma ololla sitten lähdin katsomaan minkälaisesta pohjasta kakkua alan rakentamaankaan!

WP_20141213_005

Rekkakakun rakentaminen

Rekkakakun pohja oli oletuksiani ja suunnitelmiani nähden aivan liian matala. Mietimme porukalla, miten tästä saadaan isompi ja päädyimme kaventamaan kakkupohjaa kapeammaksi ja nostamaan ylijäämä osan päälle. Näin saimme pohjasta paremmin neliön muotoisen.

Iso kasa sokerikreemiä työn alle ja sillä kuorrutin kakun kauttaaltaan. Kaikki tekeminen tapahtui minulla pienellä viiveellä, tällä hetkellä noin 24 tuntia hereillä olleena. Kakut kuorrutin valkoisella sokerimassalla, oli muuten projekti saada tämän muotoiset kakut kuorrutettua tasaisesti sokerimassalla. Onneksi ainakin kaukaa katsottuna kuvissa kaikki on ok! Tiukkoja kulmia rekkoihin ei tullut.

Renkaat olin tehnyt etukäteen kotona, mutta ne olivatkin melkein yhtä korkeita mitä rekka. Eli en voinut niitä käyttää ollenkaan. Voimat loppuivat loppua kohti, joten rekan ohjaamon osan koristelujen jälkeen voimia ei jäänyt enää uusien renkaiden tekemiseen.

Rekan ohjaamosta tuli omasta mielestäni onnistunut. Olisin parempien yöunien avulla saanut siihen paljon enemmän yksityiskohtia, mutta kyllä siitä selviää että Volvo rekasta on kyse!

Rekkakakkuun laitetut teksit olivat myös äärimmäisen hankalia tehdä noin 27 tunnin hereilläolon jäljiltä kun kädet tärisivät armottomasti. Tein tekstit sokerimassasta kääntäen, en mitään muottia käyttäen.

Valmis rekkakakku

Rekkakakku oli valmis perjantai iltana 23 pintaan, eli olin valvonut muutaman tunnin torkkujen avulla lähes 1,5 vuorokautta. Pakkasin kakun viimeisillä voimillani laatikoihin ja lähdin nukkumaan. Aamulla kun heräsin, tai 14 tuntia myöhemmin kakku oli maagisesti kadonnut ja olin saanut viestin, että  hyvältä näyttää!

Projekti oli äärimmäisen raskas, enkä enää koskaan tee näin! Jos lähden matkalle, seuraava viikonloppu on kyllä kakkuvapaata aikaa myös. Loppujenlopuksi projekti oli onnistunut, vaikka haasteita oli matkalla erittäin mukavasti.

Uutispommina enää tämän tarinan loppuun tuskin tulee, että valokuvaamaan minusta ei ollut enää kakkujen valmistuttua. Kuvat sain onneksi juhlista, josta nähdään minkälainen rekkakakku olikaan.

WP_20141213_003

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä