Site icon Tekila's Bakery

Reilu mud cake, tutummin mutakakku

Ystävänpäivän viikolla Blogiringin Jenni haastoi bloggaajat tekemään jotain  ja ennenkaikkea syömään Reilunkaupan suklaata. Ensimmäinen levy meni herkkuna alas, mutta toisesta tein reilun mud caken! Mud cakea on äärimmäisen harvoin tehnyt kotona. Jotenkin sitä pitää “itsestäänselvänä” ja “yleisenä” herkkuna, joten miksi sitä tekisi kun voi testata jotain uutta ja mahtavaa? Noh, turhaa olen tätä testausta lykännyt. Aivan sairaan hyvää, se tosin ei yllätyksenä tullut. Tottakai mutakakku on hyvää!

Reseptin etsiminen oli yhtä isoa savotta kun oikean ajankohdan etsiminen mud cakelle. Googlehan antaa hirveän määrän reseptejä pelkällä “mud cake” tai “mutakakku” hakusanalla. Hetken arvottua parasta reseptiä, päädyin siihen ensimmäiseen minkä google antaa 🙂

Mud cake resepti vielä selkeämmin kirjoitettuna

150 grammaa voita
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g Reilunkaupan 70% tummaa suklaata

Koristelu:
Tomusokeria
Kermavaahtoa tai jäätelöä.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi lastalla.

Laita 23-24 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyyttä muutamaan otteeseen. Kakku saa olla kypsä reunoilta, mutta ei keskeltä.

Anna kakun hetki jäähtyä vuoassa ja nosta sen jälkeen tarjoiluastiaan.

Mud caken koristelu

Koristelin mud caken Reilunkaupan logolla. Printtasin logon aluksi tietokoneella oikean kokoiseksi. Piirsin logon leivinpaperille ja leikkasin oikeaan muotoon. Tämän jälkeen tomutin tomusokerilla sinisen ja vaaleanvihreän alueen tomusokerilla.

Mud caken söin itse kermavaahdon kanssa, mutta kahvipöydässä näkyi montaa erilaista kokoonpanoa. Liekö parempi jäätelön kanssa vai sittenkin kerman ja jäätelön? Ensikerralla voisin kokeilla vaniljajäätelön ja mustikoiden kanssa.

Jos niin huonosti käy, että mud cakea jää yli kannattaa jämäpala käyttää mikrossa! Ah mitä autuutta, kun mud caken jämä on vain mehevöitynyt lisää ja vielä mikron kautta kun kakun käyttää on se jo taivaallista! Ehkäpä näin vielä parempaa mitä tuoreena…

Miltä mud cake maistuikaan?

Mud cake maistui taivaalliselta! Harvoin näin leivontaa harrastavana maistelee omia herkkujaan, mutta nyt jouduin ottamaan toisen ja jopa kolmannen palasen! Mudcake on äärimmäisen nopea tehdä ja maistuu varmasti useimmille herkkusuille. Kannattaa pitää laadukasta suklaata kaapissa tätä herkkua varten!

Katso Instagramista kuvia #reilusukaa muiden herkuista, mitä Reilunkaupan suklaasta tehtiin!

Exit mobile version