kategoriassa Foodlover

Näin syksyn alussa, kun ensimmäiset rankat vesisateet on jo tulleet ja tuuli heittää lehtiä naamalle, on erittäin mukava palata ajatuksissa esimerkiksi Barcelonan lomaan. Muistella mielessä, miltä tuntui, kun käveli paljain jaloin hiekalla ja ui lämpimässä merivedessä.

Siitäpä aasinsiltana suunnittelemaan ranta-aiheista täytekakkua, jossa pääosassa on kilpikonna. Kilpparin kuului olla hellyyttävä ja söpö, mutta usean hetken tätä ystävää tuijottaessa näin sen jo aika pelottavana. Toivottavasti ei pelottanut synttärisankaria Frankia. Tein kilpparin naamankin uudemman kerran ennen kakun noutoa ja alkuperäisestä se kyllä huimasti parani.

Ranta-täytekakku kilpikonnalla ja meritähdillä
kilpparikakku

Ranta-täytekakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitettiin mangomoussea ja maitosuklaamoussea. Uskoisin, että täytteet olivat erittäin nappi valinta. Mangomousse maistui ihanan kesäiseltä ja suklaa nyt vain toimii, aina.

Koristeluun menikin sokerimassaa melkein kilon verran. Kuorrutin kakun ensiksi sinisellä sokerimassalla ja sen jälkeen liukuvärjäsin aaltoja eri sinisin sävyin. Tähdet tein tummansinisellä sokerimassalla ja painelin pallotyökalulla pieniä kohokuvioita. Simpukat tein silikonimuotilla. Sekoitin erivärisiä valkoisia – ruskeita sokerimassoja yhteen epätasaisesti. Tomutin vielä simpukat vaaleanruskealla tomuvärillä.

Kakun päälle murustin digestivekeksiä. Keksin sain pysymään vähän paremmin paikallaan, kun laitoin sipauksen sokerikreemiä kakun päälle. Hiekassa on myös oransseja pieniä pyöreitä nomparelleja tuomassa vähän lisäväriä.

Kilpparin tein kuvan perusteella. Kilpi on kokonaan sokerimassaa, sain siihen hyvin laitettua kuivumaan päin olevien ruskeiden sokerimassojen jämät. Jalat ja pään tein vihreällä sokerimassalla. Päätä muotoilin vähän kilpparin pään muotoiseksi. Väritussin avulla tein suun ja nenän.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä