Site icon Tekila's Bakery

Raakasuklaalevyt

Kävin Helsingin Kulinaristisen Instituutin raakasuklaakurssilla syksyllä. Kurssin veti Karita Tykkä jonka kirja Raakaa ja Makeaa on ollut erittäin inspiroiva Karitalta on tullut nyt myös uusikin kirja joka on vielä ostamatta. Tilasinkin Superlemon.fi:stä raakasuklaan tekoon tarvittavia aineita, mutta nyt vasta sain aikaiseksi testata kotona.

Kunhan tästä joulun jälkeen päästään takaisin urheilun makuun ajattelin, että pitäisin raakasuklaata jääkaapissa jolla voin sitten mahdollisen suklaahimon tyrehdyttää. Raakasuklaa on sen verran tiukkaa suklaata, joten sitä ei tule vahingossakaan syötyä suklaalevyä kerralla.

Raakasuklaalevyt

Raakasuklaalevyt tein pakasterasioihin. Osan laitoin myös konvehdeksi, mutta näistä tuli näteimmät.

250 g raakakaakaomassaa
180g kaakao voita
4-5 rkl hunajaa
1 rkl vaniljauutetta
ripaus suolaa

Raakasuklaan päälle esimerkiksi pakastekuivattuja marjoja, pähkinöitä. Minun suosikkitäytteeni on gourmetsuolan hiput!

Sulata kaakaomassa ja voi yhteen. Sekoita loput aineet joukkoon. Temperoi tässä vaiheessa, jos haluat.

Kaada suklaamassa muotteihin tai vuokiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Raakasuklaa on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta sitä voi käydä jo maistelemassa samana iltana.

Ekan kerran!

Raakasuklaata tehdessä tapahtui myös jotain sellaista, mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Temperoin ensimmäisen kerran suklaata. Ei ole vielä tullut vastaan tarvetta aikaisemmin! En ole tehnyt konvehteja koskaan, tai sitten siitä on niin kauan enkä silloin ole temperoinut suklaata ollenkaan.

Minulla oli ostettuna nuolija jossa on lämpömittari itsessään. Tämän avulla sain seurattua suklaan lämpötilaa helposti.

Tarkoituksenani on ostaa keittiön laajennoksen pöytätasoksi graniittilevyn. En malta odottaa, että pääsen testaamaan suklaan temperointia sillä. Graniittilevy tuo myös pientä helpotusta mahdollisiin kesähelteisiin. Kakut pysyvät viilempänä graniittilevyn päällä!

 

Exit mobile version