Site icon Tekila's Bakery

Porkkanakakku

Porkkanakakku on yksi lemppareistani. Yleensä teen vain maailman parasta porkkanakakkua, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen ja kokeilin ystäväni käyttämää reseptiä. Hänen mielestään tämä on se parhain!

Ohje oli vähän epäselvä, joten muokkasin alkuperäistä vähän sopivammaksi. Alkujaan resepti on Kotikokista.

Noin 18 hengen kakku. Minimissään 26 cm reunusvuokaan, mutta 28 cm on hyvä myös!

4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl öljyä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja sivele rasvaa reunoille.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Kaada munavaahtoon porkkanaraaste, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia.

Testaa pohjan kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

Täyte:
1,5 dl kermaa
300 g philadelphia tuorejuustoa
2 – 3 dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kupissa tuorejuusto ja vatkaa siihen tomusokeri joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kääntele kerma joukkoon.

Kokoaminen:
Halkaise kakkupohja kahtia. Laita täytteestä osa väliin. Väliin voi myös laittaa vadelmia / muita marjoja tuomaan raikkautta. Laita  kansi päälle ja lado loput täytteestä päälle. Koristele halutunlaisesti.

Omat kommentit:
Alkuperäisessä ohjeessa ei sanottu ollenkaan vuoan kokoa. Tein kakun 24 cm vuokaan ja se tuli reippaasti yli. Siitä lähtikin idea halkaista kakku ja laittaa väliin täytettä. Kakku on aivan törkeän hyvää! Tuoreet vadelmat sopivat hyvin porkkanakakun seuraksi.

Exit mobile version