Site icon Tekila's Bakery

Oreo juustokakku uunissa

Oreot ovat vain parhaita. En ymmärrä mitä koukuttavaa niissä on, mutta niihin ei vain kyllästy. Onneksi jonkunlainen itsehillintä silti on, etten ihan Oreo keksin muotoiseksi ole itseäni syönyt. Oreo juustokakku valmistuu myös uunissa. Hyydytetyn version teinkin muutama hetki sitten ja sen löydät blogistani, mutta tässä on resepti uunissa hyydytettyyn versioon. Oreo-kekseistä olen tehnyt myös täytekakkuun soveltuvan täytteen, jonka resepti on myös blogissani täyte avainsanan alla.

Oreo juustokakku uunissa

Oreo juustokakku on tehty 22 cm vuokaan, mutta samasta riittää kyllä 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
15 Oreo-keksiä
4 rkl sulaa voita

Täyte:
600 g Philadelphia tuorejuustoa (täysrasvaista)
200 g Kreikkalaista jugurttia
4 munaa
2 tl vaniljaesanssia
220 g sokeria
10 Oreo-keksiä

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murusta pohjaan tulevat keksit kaulimella murskaksi. Sekoita joukkoon sula voi. Taputtele pohja ainekset irtopohjavuoan pohjaan ja reunoille. Nosta pohja uuniin 5 minuutin ajaksi.

Notkista tuorejuusto vatkaimella notkeaksi. Sekoita joukkoon Kreikkalainen jugurtti, sokeri, vaniljaesanssi. Kun ainekset ovat yhdistyneet, sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen välissä. Ota tarvittaessa nuolialla kupin reunoista taikinaa mukaan vatkaukseen. Kun täyte on sekoittunut tasaiseksi, murusta keksit joukkoon. Keksimuruset voivat olla isojakin. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja nosta uuniin. Paista uunissa tunnin verran, niin että juustokakku on lähes hyytynyt, niin että se heiluu vielä vähän keskeltä. Sammuta uuni ja jätä juustokakku jäähtymään uuniin 1-2 tunniksi. Nosta tämän jälkeen huoneenlämpöön jäähtymään ja sen jälkeen jääkaappiin. Anna juustokakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Koristele Oreo juustokakku Oreo kekseillä ja jos hurjaksi heittäydyt, vielä suklaakastikkeella!

Exit mobile version