kategoriassa Foodlover

New Yorkista olen jo tarinoinut kahden viestin verran. Katsotaan tuleeko vielä tämän jälkeen neljäs vai mahtuuko tähän kaikki loput tarinat matkalta.

New Yorkin matkalla pitää vähintään yhdessä museossa käydä. Museoita Manhattanilta löytyy äärettömän monta ja sieltä varmasti löytyy omaan mieltymykseen sopiva paikka. Alunperin olisin halunnut mennä sea, air and space museeon, mutta sivuihin tutustuttuani ymmärsin että osa näyttelystä on ulkona. Museo oli koottu vanhaan lentotukialukseen. Meidän museopäivä rajoittui tuuliseen ja sateiseen päivään, joten valitsimme toisen museon tämän tilalle.

American Museum of Natural history

American museum of natural history nousi hyväksi vaihtoehdoksi sateiselle ja tuuliselle päivälle. Museosta löytyy 45 hallillista näyttelyitä. Museohan on tuttu esimerkiksi Night at the Museum elokuvista. Museossa onkin tarjolla leffan mukaisia käyntejä museossa, mutta jostain syystä tämä ei sopinut meidän aikatauluun. Olisihan se ollut aika hurjaa pimeässä tutkia museon tarjontaa. Vähintäänkin dinosaurus osastolla olisi saattanut kiljahdus jos toinenkin tulla

museo4

museo2

museo6

museo

Dinosaurukset olivat kyllä mahdottoman isoja. Berliinin matkalla kävimme myös luonnontieteiden museossa, mutta siellä ei ollut näytillä kun muutama erilainen. Tyrannosaurus Rex oli pelottavan oloinen satoine hampaineen. Pitkäkaulainen oli tajuttoman pitkä. Hyvä kun sain mahtumaan koko ötökän kuvaan.

Museosta löytyi myös huone merenalaisille dinosauruksille ja ne olivatkin sen verran ällöttäviä että unohdin kuvata ne tyysti.

Katselimme myös museossa geologisen puolen erilaisista mineraaleista, timanteista ja kivistä. Ihmisen evoluutio oli myös mielenkiintoinen tutustumisen kohde.

Perhos ja hämähäkki oli juuri loppunut, se olisi voinut olla todella mielenkiintoinen.

Museoon sai maksaa sisälle sen verran kun halusimme, tai ainakin sinä päivänä sai maksaa milloin me siellä olimme.

NBA ottelu

NBA ottelu oli yksi odotetuimmista käynneistä NYCin reissulla. New Yorkin oma joukkue Knicks ei oikein pärjää tällä(kään?) kaudella, joten matsista ei suurempia odotuksia ollut. Vastassa kun oli yksi liigan kovimpia joukkueita, Portland Trail Blazer.

knicks 3

knicks 5

knicks 7

Ottelu oli kyllä äärimmäisen helpoksi tehty katsojalle. Katsoin ensimmäistä kertaa kokonaisen koripallo ottelun paikan päältä ja ymmärsin pelin kulun oikein hyvin. Pelissä on useampi eri katkos jonka aikana yleisö viihdytti cheerleaderit, paidan heittäjät, erilaiset kisat ja laulaja.

Ottelusta tuli loppujen lopuksi aika tiukka, joka oli oikein hyvä asia. Saimme koko rahan edestä seurata ottelua. Katsomoon saa ottaa olutta, mutta olutta varten kannattaa ottaa passi mukaan. Passi pitää olla ulkomaalaisella aina mukana. Myyjät kysyivät paikallisiltakin vähääkään alle 30-vuotiailta paperit. Tiukkaa siis oli!

Muutamat tarinat jäivät vielä seuraavaan viestiin

Seuraavaan viestin jäi vielä tarinoita New Yorkin shoppailuista. Laukut lähtivät matkaan neljän ja kuuden kilon painoisina laukkuina, mukaan Helsinkiin lähti 16 ja 22 kiloa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä