kategoriassa Foodlover

Musta-valkoinen nimiäiskakku lähti vauvan ensimmäiseen juhlaan muutama viikko sitten. Usein yksinkertainen on vain kaunista, niinkun tässä tilanteessa. Tarkoituksenani oli tehdä mustat pitsireunat pitsiaineella ja muotilla, mutta huomasin ettei minulla ollutkaan mustaa pitsiainetta kotona. En ole koskaan värjännyt pitsiainetta, joten kiersin ongelman tekemällä sokerimassasta reunuksen. Mustat Converse tossut ovat vain ihanat. Nätit, yksinkertaiset ja tyylikkäät, muuta ei kakun päälle tarvita.

Musta-valko nimiäiskakku vauvalle

musta valko nimiäiskakku vauvalle

Tämä täytekakku sai pohjakseen 20 cm x 20 cm neliön muotoisen pohjan. Täytteeksi kakkuun meni mango-appelsiinimoussea ja digestive keksejä. Täytettä varten teen oman postauksen.

Kakun kuorrutin valkoisella sokerimassalla, muista että neliön muotoista kakkua kuorruttaessa on hyvä kaulia iso sokerimassa, jotta se on helpompi taputella kakun päälle tasaisesti. Kakun alareunaan tein mustasta sokerimassasta pitsireunuksen johon leikkasin pienellä tyllalla koristeita. Kakun päälle tein sokerimassamuotilla kaunokirjaimilla nimen.

Converset tein jo etukäteen, jotta kuivahtivat ennen kakun lähtöä. Converseissa erona normaaleihin vauvan tossuihin on pieni logo, joka kannattaa tehdä niin että tekee valkoisella tyllalla valkoisen osan. Painelee ompelujäljet sokerimassatyökalulla ja sitten tähden päälle. Tämä koko logokomeus kannattaa kiinnittää tossuun ennen sen kokoamista. Näin saat merkit tasaisesti tossuun.

musta nimiäiskakku-2

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä