Site icon Tekila's Bakery

Mehukas porkkanakakku

Porkkanakakkujen testaaminen laajemminkin kävi mielessäni, kun tätä kakkua tein. Olisihan se hauska projekti testailla tässä pääsiäisen alla muutamaa eri reseptiä. Pitää katsoa innostunko! Minulla on jo maailman paras porkkanakakku resepti blogissani, eikä tämä kiilannut sen ohi. Tämä oli rakenteeltaan parempi ja soveltuu paremmin tarkoitukseen (menee kahvitilaisuuteen duuniin, joten on hyvä että syöminen onnistuu sormin), mutta maku ei ollut niin porkkanainen, mikä toinen resepti. Tokihan tähän voi laittaa lisää porkkanaa ja näin lopputalvesta ei porkkanat välttämättä ole maukkaammillaan. Pitää antaa uusi mahdollisuus tälle reseptille myöhemmin!

Porkkanakakkua 30×22 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Uskoisin, että tämä taikina sopisi 26 cm vuokaan myös.

4 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
4 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
6 keskikokoista porkkanaa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kaada ne munavaahtoon rypsiöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada porkkanaraaste joukkoon, kääntele tasaiseksi. Paista porkkanakakkua uunissa noin 30 minuuttia.

Kuorrute:
100 g pehmeää voita
200 g philadelphia juustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
Sitruunamehua / muuta mehua tarpeen mukaan

Sekoita yhteen ja notkista mehulla tarpeen mukaan. Kaada jäähtyneen porkkanakakun päälle. Koristele oman maun mukaan.

Exit mobile version