kategoriassa Foodlover

Kävin eilen ostamassa elämäni ensimmäisen kameran. Tähän asti on kuvattu HTC Desire HD:lla millä on ihan välttäviä kuvia saanut. Jos nyt sais innostuksen opetella kuvaamaan niin tulisi blogistakin nätimpi 🙂 Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä.

Taikina:
200g voita
4 munaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
2-4 limetin raastettu kuori (2tl)
1/2 dl limen mehua
 
Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
4 rkl limettimehua
1 rkl voisulaa
 
Pinnalle:
Raastettua limetinkuorta
sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Sekoita lopuksi joukkoon maito, limetin kuoriraaste ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.

Levitä taikina 30×35 cm leveeseen vuokaan tai reunusvuokaan. Laita pohjalle leivinpaperi. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys.

Sekoita limetinkuoriraaste ja sokeri. Vatkaa tomusokeri, limettimehu ja voisula tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pintaan ja levita tasaiseksi. Ripottele päälle limetinkuorta ja sokeria. Itse korvasin sokerin nomparelleilla.

Maku oli ihanan raikas! Kuvatkin ovat vähän parempia 🙂

 
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä