kategoriassa Foodlover

Ensimmäisenä leipomuksena toteutin key lime pien. Mahtava piirakka ja olenkin tämän muistaakseni kertaalleen tehnyt. Tein piirakan puolikkaana, on meinaan vähän tuhtia tehdä kahdelle hengelle 23 cm vuokaan. Laitoin sulkuihin minun käyttämäni ainesosat, muuten resepti on kirjasta suoraan kopioitu

Alkuperäinen piirakan koko: 23 cm vuoka. Tein tämän 18 cm vuokaan.

Täyte:
8 (4) keltuaista
2 tkl (1 tkl) kondensoitua maitoa
5 (3 pientä) limetin kuorta ja mehua
4,5 dl kuohukermaa (tein marengin)

Pohja:
500 g (250 g) digestivekeksejä
200 g (80 g) sulatettua voita sulatettuna

Kuorrute:
2-3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Kuumenna uuni 170-asteeseen.

Pohja: Pilko keksit monitoimikoneen tai kaulimen avulla murusiksi. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle. Tiivistä lusikan / lasin avulla. Paista piirakkapohjaa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunne sse on syvän ruskea ja kiinteä. Jätä jäähtymään

Käännä uuni 150 asteeseen.

Täyte: Mittaa keltuaiset, kondensoitu maito sekä limetin mehu ja kuori kulhoon ja sekoita vatkaimella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Seos sakenee itsestään. Kaada seos jähtyneen piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa 20-30 minuuttia. Täytteen tulee olla kiinteää, mutta keskeltä vielä hiukan pehmeää (ei tutisevaa) Anna piirakan jäähtyä kokonaan, peitä se sitten kannella ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään yöksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kermavaahto piirakan päälle. Tein itse valkuaisista marengin. Vatkasin valkuaiset lähes kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Grillivastuksen avulla tein kuvioita marenkiin ja laitoin koristeeksi limetin kuorta.

Omat kommentit: Kamera hajosi sopivasti kun aloitin tämän projektin…Ikävä on kameraa, kun nyt joudun kännykällä ottaa kuvia.

 

Muita postauksia
Showing 5 comments
  • Paula

    Tätä on pitänyt testata jo pitkään. Kirja kummittelee hyllyssä. Ehkä tässä piakkoin jo. 🙂

  • nami-hiiri

    Herkulta näyttää ja kuulostaa!
    Maku on ‘syvempi, täyteläisempi’ aidoilla Key lime -sitruunoilla, mutta ellei ole maistanut sellaista koskaan, niin lime on superhyvä korvike.
    ( Ao. sitruunaa saa nykyään joistain kaupoista pullotettuna. )

  • Tekila

    Empä ole ymmärtänytkään, että key lime on ihan oma lajike! Täytyy huomioida ensikerralla kun teen tätä ihanuutta.

  • Kaneli

    Hei tarvitseeko kondensoidun maitopurkin vain avata ja sekoittaa keltuaisten kanssa niin se sakenee? Yritin kerran tehdä samanlaista mutta sitruunatorttua eikä se koskaan sakeutunut ja jouduin heittää kaiken roskiin. En ymmärrä. Eli toisin sanoen tarvitseeko kondensoitua maitoa keittää? Eli avata purkki ja heittää sekaan vain?

  • Tekila

    Kondensoitu maito käytetään sellaisenaan, ei semmoista kinuskia. Hassua että epäonnistunut!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä