Site icon Tekila's Bakery

Laskiaispullat

Jokaisella blogilla on oma versionsa laskiaisen perinteisestä herkusta. Joillain oli perinteisiä versioita ja joillain sitten ihan uusia ideoita. Oli kakkuja tai muffinsseja laskiaishengessä. Oma ideani oli uusimmasta Koti Ideasta. Ostin lehden vain 22-sivun pituisen ruoka extran takia.

Annos pullatakinaa. Tein itse 2,5 dl taikinan, koska meillä syöjiä ei ole montaa. (Jokaisella on varmasti jo oma lemppariohje pullan tekemiseen, joten en sitä tähän nyt enempää kirjoita.)

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kauli se levyksi. Laita väliin voita, kanelia ja sokeria. Kääri rullalle ja leikkaa korvapuusteiksi. Voitele munalla ja laita päälle raesokeria. Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia. Itse otin kaasu-uunilla väriä pulliin grillivastuksella. Olikin vaivattomampaa mitä uskoinkaan! Anna pullien viilentyä noin 20 minuttia. Halkaise pullat osittain, kuitenkin niin että kansi on osittain kiinni.

Tee väliin täyte:
1 dl kermaa
1 dl vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
Mansikkahilloa

Täytä laskiaispuustit ja nauti maidon kanssa! Sain ihania “ystävä” servettejä SLY kierrokselta ja nami-hiireltä!

Exit mobile version