Site icon Tekila's Bakery

Kylmäsavulohikakku, mikä ihanuus!

Kylmäsavulohikakku oli viime viikon valmistujaisten yksi suolainen herkku. Kylmäsavulohikakku on tehty Maalahdenlimpun reseptiä hyväksi käytäen. Löysin reseptin alkujaan lehdestä, jota en sitte muistanut säästää. Pyysin miestäni kaivamaan lehdet kotona läpi ohjeideni mukaan. Hän ei reseptiä löytänyt, vaikka muistin aika tarkalleen minkälainen se on. Laitoin kysely Facebookissa blogiyhteisöön ja hetki meni, niin sainkin jo vastauksen! Resepti oli herättänyt muidenkin huomion!

Krisitoinnit ensiksi, sitten itse asiaan! Kylmäsavulohikakku resepti löytyy siis täältä ja sieltä löytyy myös muutama muukin ihana herkku, jota joudun vielä testaamaan. Kuva ja resepti eivät kyllä täsmänneet mitenkään suunniteltuun. Sain vinkin blogiyhteisössä, että kannattaa tuorejuuston ja creme francen määrää nostaa, ja sen teinkin, mutta en ymmärrä miten tuosta kakusta ollaan saatu niin vaaleaa. Olettaen että kuva ja resepti ovat samasta asiasta. Lohi tottakai näkyy läpi? Leivän määrä, 300 grammaa on todella hurja määrä 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun. Tein orjallisesti reseptin mukaan ja minun kuvanikin kertoo sen jo, pohjaa on enemmän mitä täytettä! Tai olisi, jos en olisi kasvattanut kakun kokoa.

Se kritisoinneista, itseäni ärsyttää kovin jos resepti ja kuva eivät täsmää toisiinsa, siitä sen mielikuvan saa ja halun kokeilla!

Kylmäsavulohikakku

Lue resepti tähän ihanuuteen ->

Pohja:
300 grammaa Maalahden limppua
(suosittelen tätä määrää 24cm+ kakkuun, tai sitten se pitää hienontaa ja painella todella tiivisti irtopohjavuoan pohjalle)
75 grammaa voita

Aja limppu monitoimikoneessa, tai jossain vastaavassa murskaksi ja lisää sulatettu voi joukkoon. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte:
200 g tuorejuustoa
(Laitoin 300 grammaa, 400 grammaakin olisi hyvä tähän määrään)
200 g Creme Francea
(Laitoin 300 grammaa)
250 grammaa Kylmäsavulohta
(Laitoin 300 grammaa)
40 g shalottisipulia
(Tämä jäi pois vieraiden pyynnöstä)
1 rkl hienonnettua tilliä
Raastettu sitruunan kuori
1 rkl kuivaa valkoviiniä
1 kpl liivatelehteä
(Jos kasvatat kokoa, nosta määrä 1,5 tai kahteen jopa)
Mustapippuria
Suolaa
Sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa sipuli ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Nypi tillistä pienimmät lehdet joukkoon mukaan. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Yhdistä creme france, tuorejuusto, kylmäsavulohi, tilli, sitruunan kuori ja sipuli yhteen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta massa mausteilla.

Kaada kattilaan tilkka valkoviiniä. Liota liivate kiehuvaan valkoviiniin. Kaada joukkoon sitruunamehu. Anna liivateseoksen hetken jäähtyä ennen kaatamista kylmäsavulohimassan joukkoon.

Anna kylmäsavulohikakun vetäytyä jääkaapissa noin yön yli.

Koristele halutusti, esimerkiksi mäti, katkaravut, tilli, kirsikkatomaatit sopivat hyvin koristeluun.

 

Exit mobile version