kategoriassa Foodlover

Aina välillä saan lyhyelläkin aikataululla täytekakku kyselyitä. Suurimmaksi osaksi pystynkin vastaamaan pikaisiinkin tilauksiin myöntävästi.Varsinkin jos toiveita kakun koristeista on kohtuulliset. Tämä kakkutilaus lähti mieheni työkaverille. Toiveina oli red velvet cake. Red velvet caken tekeminen tilauskakuksi on mukavaa, koska sitä kakkua tehdessä tietää varmasti että syöjät pitävät siitä. En ole vielä koskaan törmännyt ihmiseen, joka sanoisi ettei pidä red velvet cakesta.

Kuorrutettu Red Velvet Cake

merimieskakku

 

Red Velvet Cake ohje löytyy jo blogistani ja tein tämän kakun myös sillä. Red Velvet kakun pohjia tehdessä tietää, että pääsee aina itsekkin maistelemaan. Kakkupohja kun kohoaa miten sattuu, joutuu sitä vähän höyläilemään tasaisemmaksi.

Täyte on minulla erillisenä postauksena, sen takia että se sopii esimerkiksi muffinsien päälle myös. Täytteseen minulla ei ollut tällä kertaa laittaa Criscoa. Sitä täytyy tilata piakkoin. Sen avulla täytteestä saa vaaleampaa. Voita kun täytteeseen tulee todella paljon, värjää se täytettä pakolla keltaiseksi.Voita vatkaamalla saa sitä vaalennettua, mutta ei tarpeeksi minun mielestäni.

Red Velvet Caken koristelu

Tällä kertaa koristeluiden tekeminen oli erilaista. Sain tilaajalta muutamat kuvat, miten hän halusi kakun koristeltua.

CakeThingy (1) CakeThingy

 

Näiden kuvien ja muutamien mailien pohjalta päädyin pystyraitoihin. Kakun saaja tykkäsi selkeistä raitakuvioista. M kirjaimen tein kakkuun sapluunan avulla. Printtasin oikean kokoisen kirjaimen fonttipankista, painoin leikkausmerkit sokerimassaan ja leikkasin. Täytekakun alareunaan tein köyttä muistuttavan reunuksen. En ole tuota muottia koskaa ennen käytänytkään, nyt se pääsi kertaalleen käyttöön.

Lopuksi

Red Velvet cake sai sellaiset kehut, etten ole saanut pitkään aikaan niin monisanaista ja yksityiskohtaista palautetta. Lämmitti mieltäni todella. Tämän palautteen voit käydä katsomassa Tekila’s Bakeryn Facebook sivulta. Se on jo painunut muutaman postauksen alaspäin, mutta kyllä se siellä on!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä