kategoriassa Foodlover

Minun nuoruudessani konfirmaatiot olivat pääsääntöisesti kesäisin. Koko yläasteen ajan odotettiin milloin päästään hakemaan rippileirille ja pääseekö siihen ykkösvalintaan ystävien kanssa. Minua onnisti ja pääsinkin ykkösvalintaan, Kivisaareen yhdeksän päivän leirille. Leiriltä on kyllä monen monta hyvää muistoa. Konfirmaatio oli Vuosaaren kirkossa ja taisin pienessä kapinahengessä korkokenkiä kohtaan kävellä koko konfirmaation paljain varpain. Näistä juhlista on jo 13 vuotta ja niistä juhlista on viimeisin kuva minusta ja tädistäni, joka keväällä menehtyi.

Nykyään konfirmaatiot on ripoteltu pitkin vuotta, mutta tämän vuoden ensimmäiset konfirmaatiojuhlat olivat kesällä. Näihin juhliin lähti konfirmaatio täytekakku ja kylmäsavulohivoileipäkakku, josta kirjoitinkin viikko sitten jo.

Konfirmaatio täytekakkuun sain tarkat ohjeistukset koristelun suhteen. Alkuperäisen idean lähdettä en valitettavasti tiennyt kun sain kuvan halutunlaisesta kakusta.

Konfirmaatio täytekakku

konfirmaatio täytekakku

Täytekakku tehtiin näin:

6 munan sokerikakkupohja halkaistuna kolmeen tasaiseen osaan. Täytteeksi valikoitui vadelma– ja valkosuklaamousset. Konfirmaatio täytekakku sai päälleen Sattina sokerimassa johon painoin kuvioita.

Koristeeksi tein silikonimuotilla ristin. Tekstit tein myös muoteilla. Sokerimassan kannattaa antaa kuivahtaa hetken pöydällä ennenkun painat siitä kirjaimet. Muuten sokerimassa tarttuu muottiin. Tekstit ja ristin värjäsin hopean värisellä tomuvärillä, jonne laitoin tipan Vodkaa joukkoon, näin sain väristä metalisempaa. Tomuväritetyt koristeet olisi ollut hyvä höyryttää ennen kakun päälle laittoa, tottakai kakun pinta oli pientä hilettä täysi kun näin unohdin tällä kertaa tehdä. Koristeena oli myös pianon koskettimet ja pieniä pinkkejä ruusuja lehtineen.

Muita konfirmaatiokakkuja joita olen tehnyt

Konfirmaatiokakku avoimena kirjana

Vilhelmin konfirmaatiokakku

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä