Site icon Tekila's Bakery

Kinkkupiirakka, mikä mahtava iltapala!

Syksyn leivonta ja ruokalehdet ovat olleet todella huonolla huomiolla minun keittiössäni. Olen ne selannut läpi, mutta poikkeuksellisesti en ole kerennyt mitään kokeilemaan. Ideoita on kyllä paljon, mitkä toivon ehtiväni kokeilemaan. Esimerkiksi uusimmassa Glorian Ruoka&Viini lehdessä on ihanan kuuloinen mustajuurikeitto. Ehtisinköhän sitä testata tällä viikolla? Maku lehdessä taas Amerikka teemanumero, joten siellä on myös mahtavia herkkuja jotka on pakko testata! Resepti on uusimmasta Leivotaan lehdestä. Lehdessä on muutama muukin piirakka resepti ja ne ovat myös herkullisen oloisia. Kenties ensikerralla kana-kurpitsapiirakkaa?

Kinkkupiirakka

Lauantaina sain ystäväni kylään ja tein iltapalaksi kinkkupiirakkaa. Piirakka on aika tuhti herkku, joten sitä ei tarvitse isoa palasta iltapalaksi ottaa. Jos tarjoilet piirakkaa päivemmällä tee sen oheen esimerkiksi vihersalaatti romainesta, avocadosta, kurkusta ja selleristä. Pyöritä nämä öljyssä ja tarjoile piirakan kanssa. Vihersalaatti on sopivan neutraali lisä tähän tuhdin piirakan seuraksi.

Kinkkupiirakka

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 muna

Nypi kylmä voi vehnäjauhoihin. Sekoita muna nopeasti joukkoon ja laita taikina kelmun sisälle jääkaappiin vetäytymään noin 20 minuutiksi.

Täyte:
3 dl kermaa
150 g cheddarjuustoa
3 munaa
1 rkl dijon sinappia
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta mustapippuria
3 rkl hienonnettua perjsiljaa
kinkkuviipaleita

Valmista piirakkataikina ja laita se vetäytymään jääkaappiin 20 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele piirakkataikina noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen, kun piirakkapohja on esipaistunut.

Vatkaa munat, kerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lisää lopuksi juustoraaste ja persilja. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Muotoile kinkuista ruusukkeita piirakan päälle. Kypsenä piirakkaa uunin alatasolla kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Ohje ehdottaa 40 minuuttia, mutta minun piirakalle 20 minuuttia oli tarpeeksi, joten seuraa piirakan kypsymistä!

Koristele piirakka persiljalla ja muilla yrteillä.

Exit mobile version