kategoriassa Foodlover

Kelta-harmaa täytekakku oli piristävän erilainen projekti. Useimmat täytekakut mitkä teen ovat sinisävyisiä tai punasävyisiä. Väliin mahtuu kyllä muutkin värit, mutta kelta-harmaita kakkuja on tehty vain kerran ennen. Nämä kelta-harmaa värityksen saaneet täytekakut lähtivät Edenin synttäreille. Arvelisin, että vuosia tuli 1 tai 2 täyteen, ikää ei laitettu kakkuun.

Kelta-harmaa täytekakku sai mukavan piristyksen rönsyreunaisesta reunuksesta. Näin koristelua edeltävänä yönä sekalaista Clash Royale unta johon yhdistyi rönsyreunainen kakku. Kelta-harmaita täytekakkuja lähti matkaan samalla ovenavauksella kaksin kappalein, erona näissä kakuissa on vain koko. Toinen oli aavistuksen pienempi.

Kelta-harmaa täytekakku

kelta harmaa täytekakku

Kelta-harmaa väritykselliset täytekakut saivat pohjakseen täyteläät suklaakakkupohjat. Täyteeksi molemmat kakut saivat lakkamoussen. Minulla sattui olemaan lakkoja vielä pakkasessa, jotka käytin tähän kakkuun. Lakkamousse kakut ovatkin näin talviaikaan aika arvokkaat jos omia lakkoja ei ole käyttää. Katsoin lähi-Prisman pakasteosastolta, 100 g purkki 4,29 €. Esimerkiksi 22 cm vuoassa tehtyyn kakkuun, menee lakkoja noin 300-400 grammaa, eli aika arvokas täyte olisi. Laitoin lakkamousseen osana lakkahilloa, joten erillistä sokeria ei tarvinnut lisätä ja näin sain vähän enemmän lakan makua mousseen.

kelta harmaa syntymäpäiväkakku-3

Kelta-harmaa täytekakku, koristelu

kelta harmaa syntymäpäiväkakku-8

Sokerimassana minulla oli valmiiksi harmaan sävyistä sokerimassaa. Sokerimassaa oli vain noin 300 gramman verran, joten jatkoin sitä tummanharmaalla sokerimassalla ja vielä noin 500 grammaa valkoista massaa perään. Näin sain sopivan sävyisen harmaan sokerimassan. Sokerimassakuorrutuksen jälkeen, tein noin 5 cm leveästä keltaisesta sokerimassasta soiroja. Joita rypytin sokerimassatyökalulla. Keskeltä keltaista soiroa levitin liimaa, ja liimasin soiron kakun alareunaan rypyttäen sitä samalla. Liimalla laitoin muutamat rypyt kiinni kakkuun, ilman sitä rypyt valuisivat kaksinkerroin. Rypytyksen keskelle laitoin valkoisen ohuen nauhan ja rusetin. Rypytystä katsoessa, minulle tuli  mieleen vain sukkanauha. Jännitin kovin, mitä tilaaja sanoo, ettei hän näe samaa mitä minä.

Tossut olin tehnyt jo muutamaa päivää ennen, jotta kuivuvat muotoonsa. Nimen tein sokerimassamuoteilla Funky muottia käyttäen.

kelta harmaa syntymäpäiväkakku-7

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä