Site icon Tekila's Bakery

Italialainen omenatorttu

Sain tämä reseptin salaiselta leivontaystävältäni, jonka nimi paljastuu ensi kuussa. Tulen päivittämään lähdetiedon sitten tänne. Resepti on erittäin yksinkertainen, mutta lopputulossa on todella taivaallinen omenatorttu. Tämä oli tervetullut reseptilisä omaan arkistooni ja tätä on mukava tehdä tulevaisuudessakin!

Originaali SLY:llä on jo 28:sas kierros lopuillaan, kannattaa tarkistaa sivuilta milloin lähtee käyntiin seuraavan kierroksen ilmoittautuminen!

Italialainen omenatorttu

Pohja:
125 g voita (tai margariinia)
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 kg kirpeitä omenoita
(käytin itse “tavallisia” omenoita, ja onnistui näilläkin hyvin)
(1 dl rusinoita, haluttaessa)

Marenki:
2 valkuaista (ohjeessa oli 3, mutta riippuen omasta vuoastasi mitä käytät laita 2 tai 3)
4 rkl sokeria (2 rkl per muna, tarkista kuinka monta valkuaista laitat itse)

Tein itse tortun 22 cm korkeareunaiseen piirakkavuokaan.

Kuori ja paloittele omenat kuutioiksi. Pane omenat kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja noin 1/” dl vettä. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Lisää halutessasi joukkoon rusinoita.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Painele taikina piirakkavuoan pohjaan ja reunoille.

Kaada hieman jäähtyneet omenat vuokaan pohjataikinan päälle. Paista torttua 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tee sillä aikaa marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu uunista ja levitä marenkikerros sen pinnalle. Jatka tortun paistamista vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin ruskean värin.

Exit mobile version