kategoriassa Foodlover

HIFk täytekakkuja on vain niin mukava tehdä. Hauskinta on HIFK:n ogon tekeminen. Olen tehnyt siihen oman kaavan minkä mukaan teen sen. Nyt sain vielä parannettua logoa paremmilla numeroilla, kun ostin juuri oikean kokoiset kirjainmuotit. Tällä kertaa HIFK kakku meni pojan synttärikakuksi-. Poika on armoton HIFK fani ja tämä kakku kruunasi synttäritarjoilut. Kakku on myös ajankohtainen. HIFK taistelee paikasta välieriin Tapparaa vastaan.

Olen itse Jokerit fani, mutta nyt kun on kausi takana KHL:ää ja sen seuraamista on viha rakkaus suhde HIFK:ta kohtaan muuttunut enemmänkin kunniotuksesta Stadilaista jääkiekkoa kohtaan. HIFK:n pelaajissa ja valmentajissa on jokeritaustaisia, joten on hieno nähdä miten he pärjäävät toisessa joukkueessa.

HIFK täytekakku

hifk kakkuHIFK täytekakku sisälsi 6 munan sokerikakkupohjan jonka tein 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Täytteeksi kakkuun pyydettiin boussenmarjamoussea, mutta en sattunut löytämään boussenmarjoja. Puhuimme tilauksessa, että hillosta sen voi myös tehdä, mutta arvelin aiaa mietittynä ettei se oikein moussessa ole hyvä. Hilloissa on sen verran paljon lisättyä sokeria, joten lopputulos moussena olisi todennäköisesti liian makea, eikä marjan makua välttämättä maistaisi. Valitsin siis mousseksi mansikkamousssen viime vuoden luomumansikoista, jotka olivat pakkasen jälkeenkin niin makeita, ettei niihin tarvinnut lisätä sokeria.

Toiseksi mousseksi valikoitui pätkismousse. Laitan pätkismoussen reseptin blogiin tuotapikaa.

Koko kakun kuorrutin sveitsiläisellämarenkivoikreemillä josta laitan myös reseptin kuvineen pikinmiten blogiin. Marenkivoikreemistä tulee erittäin hyvän makuinen kreemi kakkuun. Se levittyy hyvin ja tasaiseksi, jäähtyy yhtä kovaksi mitä normaali sokerikreemi.

Koristelu

hifk kakku-3Kuorrutteen väriksi valitsin punaisen, kuvastamaan HIFK:n kotipelipaidan väriä. Alareunaan tein valkoisen ja sinisen viivan. Logo on tuttu ja turvallinen, niin lähellä alkuperäistä kun se vain on mahdollista sokerimassalla tehdä.

hifk logo

 

Pitkästä aikaa sain myös kuvia kakusta juhlapaikalla. Niitä saa lähettää minulle! Lastenkakuissa on hauska nähdä sankarin ilme, kun hän näkee ensimmäisen kerran kakun.

hifk täytekakku

 

 

Muita postauksia
Showing 6 comments
 • essi

  Moikka. Missä päin asut ja teetkö ifk-aiheisia kakkuja tilauksesta. Olisi tarve noin 20 hengen kakulle lokakuun 10 päivä. Asutaan Helsingissä.

 • Tekila

  Onnistuu kyllä, laitoin sinulle mailia 🙂

 • Anne

  Teetkö edelleen ifk-kakkuja tilauksesta?

 • Tekila

  Hei, pahoitteluni viivästyneestä vastauksesta. Tämä oli jostain syystä roskapostissa. Teen kyllä 🙂

 • Sanna Sahlstedt

  Moikka,

  minäkin kyselen ko. kakkua, maaliskuun -18 alussa 5kymppiset tiedossa ja sinne olis kiva saada IFK kakku 🙂
  Mitä maksaa ja miten käytännön asiat?

 • Tekila

  Moikka!

  Laita minulle tilaussivulta lomakkeella viestiä tai mailitse, sivun alareunassa on mailiosoite 🙂
  Ja HIFk kakku kyllä onnistuu kunhan aikataulu natsaa vain 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä