kategoriassa Foodlover

Normaalisti ristiäis tai nimiäiskakut on minulla tossukakkuja. Aika harvoin viime aikoina on ollut muunlaisia koristeluita. Ehkäpä nyt trendi muuttuu?

Tällä kertaa ristiäiskakun koristelu on aika yksinkertainen. Nättejä kukkia kakun ympärillä ja keskelle nimi. Alareunaan helmikoristelu, joka on myös tomutettu vähän vaaleanpunaisemmaksi. Yskinkertaista, kaunista.

Nämä kakkukuvat ovat ensimmäiset mitkä kuvasin kamerallani raw muodossa. Nyt vasta, noin kolmen vuoden kuvaamisen jälkeen alan ymmärtää tuon raw muodon perään. On se vain niin paljon helpompi muokata kuvat oikeanlaiseksi, kun siihen tiedostoon on tallentunut koko kuvaustilanne. Suosittelen muillekkin harrastekuvaajille vain rohkeasti tuota raw muodon käyttöä! Saahan ne kuvat sitten muokattua pienemmäksi jpg kuviksi.

Hempeä ristiäiskakku
hemperä ristiäiskakku

Ristiäiskakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin mustaherukkamoussea ja valkosuklaamoussea. Mustaherukka on hyvä jättää vähemmälle sokerille, koska valkosuklaa tuo taas oman makeuden kakkuun. Tämä parivaljakko sopii hyvin yhteen, minun mielestäni.

Koristeluun tein silikonimuotilla vaaleanpunaisia kukkia, jotka sitten tomutin vaaleanpunaisemmaksi. Tein myös pieniä kukkia reunoille. Vaaleanpunaisen alustan reunat painoin muotoilutyökalulla rosoiseksi. Nimen tein muottien avulla. Alareunaan tein silikonimuotin avulla helminauhan, jonka myös tomutin vaaleanpunaiseksi.

Hempeä ristiäiskakku oli toimitettuna lähikirkkoon. Normaalisti toivon, että asiakas noutaa minulta kakun mutta toimituksesta kannattaa aina kysyä. Välillä se onnistuu, varsinkin näin syksy / talvi aikoina. Toimitus on maksullista.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä