Site icon Tekila's Bakery

Gluteeniton mansikkakakku

Gluteeniton mansikkakakku ei ole nykypäivänä ongelma ollenkaan. Gluteenittomia tuotteita on kauppojen hyllyt täynnä, tosin hinta on aavistuksen kovempi mitä normaaleissa tuotteissa. Täytekakkua tehdessä perunajauhoilla ja maissitärkkelyksellä saadaan sopiva kakkupohja, jossa hinta ei ole ongelma. Tällä kertaa tein kakkupohjan Sunnuntain gluteenittomista jauhoista. Kakku lähti juhliin muutaman muun ei gluteenittoman tuotteen kanssa. Gluteenittomasta kakusta saadaan yhtä näyttävä ja maittava mitä “normaaleista” kakuista. Maku ei myöskään eroa juuri totutusta! Suosittelenkin siis jossain tilanteessa tekemään kaikki gluteenittomana tarjoiluna.

Gluteeniton mansikkakakku

Gluteeniton mansikkakakku koostui 20 cm vuokaan tehdystä pohjasta. Tein 20 cm irtopohjavuokaan 2 L.munan gluteenittoman sokerikakkupohjan. Pohja kohoi juuri sen verran, että pohja saatiin tasattua ja päälle säästettyä koristelua varten kakkumurusia. Gluteeniton kakkupohja kannattaa tehdä päivää ennen, koska se on helpompi leikata päivän vetäytyneenä.

Kokosin kakun irtopohjavuokaan jossa oli leivinpaperi ympärillä. Täytteeksi laitoin yhden purkin Valion vaniljarahkaa, 2 dl vispikermaa ja vaniljasokeria. Jämäköitin täyteen yhdellä liivatteella, jonka liotutin tilkkaan vettä. Kostutin kakkupohjaa kevyesti vaniljamaidolla, todella vähän, koska mansikat päästävät kosteutta pohjaan. Ladoin mansikoita pohjalle ja reunoille. Valitse saman kokoisia mansikoita reunaan, niin tulee nätti reunus. Kaada Täyte vuokaan ja varo, ettei mansikat lähde kaatumaan. Anna täytteen hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa, ennen tarjoilua.

Koristele gluteeniton mansikkakakku sokerikakun muruilla, kermalla ja mansikoilla.

Gluteenittoman mansikkakakkun aineet

Pohja
2 L-munaa
0,70 x sokeria munien painosta
0,70 x gluteenitonta jauhoa munien mainosta

Katso tarkemmat ohjeet kakkupohjan tekemiseen tutoriaalistani.

Täyte:
200 g Valion vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
1 liivate
vaniljasokeria maun mukaan

Exit mobile version