kategoriassa Foodlover

Frozen teema vain jatkuu! Tällä kertaa matkaan lähti erilainen Frozen teemainen kakku. Frozen Olaf Kitkat kakku matkasi 6 vuotiaan Dianan synttäreille. Normaaliin tapaan Frozen kakut ovat sinisävyisiä, talvisia ja lumihiutaleilla koristeltuja. Tällä kertaa kakussa Olaf lumiukko on lähtenyt viettämään kesälomaa rannalle. Kakun reunaksi laitoin Kitkat suklaapatukoita. Kitkatit löytyivät Verkkokauppa.com kioskista. Lähi-Prismasta näitä herkkuja ei saa.

Frozen Olaf Kitkat kakku

frozen-olaf-kitkat-kakku-2 Frozen Olaf kakusta tehtiin noin 12-15 hengen kakku. Pohjaksi tein viiden munan sokerikakkupohjan. Täytteenä kakussa oli vadelma-vaniljamoussea. Kakun kuorrutin siniseksi värjätyllä sokerikreemillä. Kakun alareunaan laitoin “lumipalloja”, koska kakusta tuli sen verran korkea, että Kitkatit olisivat jääneet kakun yläreunan alle reippaasti. Leikkasin myös kakun päältä kakkupohjaa niin paljon pois, kun vain oli mahdollista. Eihän sitä paljoa pystynyt leikkaamaan, noin viitisen milliä.

Näin lasket paljon Kitkatteja tarvitaan kakkuun ->

olf-kitkat-kakku-1

Kitkat kakkua varten on hyvä laskea monta Kitkat suklaapatukkaa pitää ostaa. Tokihan niitä voi ostaa reippaasti yli, mutta ainakin meidän taloudessa ylijäämä Kitkatit menevät surrutta suuhun. Kitkat paketin leveys on 2,5 tuumaa. Senteiksi käännettynä 6,35 cm. Kakun ympärysmitta lasketaan kakun halkaisija, tässä tapauksessa 22 cm x 3,1415 (pii) = 63,113 cm.

Kitkat pakettien määrä lasketaan 63,113 cm (ympärysmitta)  / 6,35 cm (Kitkat paketin leveys) = 10,88 Kitkat pakettia, eli pyöreästi 11 pakettia.  

Kitkat suklaapatukan korkeus on 3,5 tuumaa, eli 8,89 cm. Kakun korkeudeksi kannattaa siis jättää noin 8 cm, jos haluat että reuna on vain Kitkat suklaan peitossa. Kitkatit kannattaa kiinnittää kakkuun sokerikreemin avulla ja ympärille vielä naru, tuomaan tuen.

Kitkat kakun koristelu

Frozen Olaf Kitkat kakku sai hiekaksi Digestive keksimurua ja itse Olaf on tehty sokerimassasta. Olaf on aika helppo tehdä sokerimassata, sen verran selkeät muodot tässä lumiukossa on. Valkoisia palloja vain perätysten, mustat napit, oranssit yksityiskohdat.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä