Site icon Tekila's Bakery

Foccacia, älä ainakaan korvaa näitä aineita!

Foccacia on erittäin hyvää naposteltavaa. Meillä syödään foccaciaa sellaisenaan, salaatin tai keiton kanssa. Tällä kertaa foccaciaa tehtiin pääsiäispöytään valkosipulikeiton seuraksi. Leivon foccacian ystävän kotona ja muutamat ainesosat unohtuivat kiireessä kotiin, tämä blogiviesti onkin hyvä varoitus mitä ei kannata korvata tai unohtaa foccaciasta!

Foccacia

Foccacia reseptiksi käytin Suklaapossun blogista löytyvää. Taikinasta riittää pellilliseen.

3 1/2 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
(korvasin kuivahiivalla, ei hyvä)
1,5 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
(Korvasin siirapilla, ei hyvä)

Päällä:
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 kpl valkosipulia
suolaa
rosmariinia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon myös öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot joukkoon vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin viiden minuutin ajan. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä pellille oliiviöljyä runsaasti. Taputtele taikina öljytylle pellille ja jätä kohoamaan liinan alle 30 minuutin ajan.

Painele sormella kuoppia foccaciaan ja paina valkosipulinpalasia, rosmariinia, öljyä ja suolaa foccacian päälle.

Paista foccaciaa uunissa 250 asteessa noin 10-12 minuuttia. Voitele foccacia öljyllä vielä uudemman kerran, heti uunista tullessa.

Foccacia sopii esimerkiksi pehmeän valkosipulikeiton oheen.

Exit mobile version