kategoriassa Foodlover

Elefantti nimiäiskakun koristeena oli mukava projekti, mikä aiheutti pieniä sydämen tykytyksiä kun ensimmäistä kertaa toiveista kuulin. Elefanttia en ollut koskaan kakkuun tehnyt ja pelkäsin kovin, että miten se kärsä saadaan niin ettei se tipahda norsusta pois. Koristeen tekoon meni monta arkipäivää, mutta ajallisesti ei niin kauaa. Maltoin odottaa jokaisen yksityiskohdan kanssa, että olivat varmasti kuivia. Näin sain kokonaisuuden vahvaksi.

Elefantti nimiäiskakku lähti pienen Alvin pojan nimiäisiin. Kakusta toivottiin hempeää, jossa olisi vauva jossain osassa ja elefantti jossain osassa. Kokonaisuus on minun mielestäni onnistunut.

Elefantti nimiäiskakun koristeena
elefantti kakku-2

Pohjaksi elefanttikakku sai 6 munan sokerikakkupohjan, gluteenittomana. Täytteeksi kakkuun laitettiin lakkamoussea ja valkosuklaamoussea. Lakat ovat arvokkaita näin talvella, mutta ovat kyllä arvonsa ansainneet, sen verran maukas lakkamousse on. Lakkamoussen voi tehdä myös hillosta, mutta silloin makeutta on paljon enemmän, mitä pakaste lakkoja käyttäessä. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ennen koristelua.

elefantti nimiäiskakun koristeena

Elefantin tein niin, että ruumiin tein siniharmaasta sokerimassasta ja annoin kuivua kaksi vuorokautta ennen päätä. Pään tein niin, että muotoilin kärsän samasta kukkamassan ja sokerimassan palasesta mitä pään muuten ja työnsin sisälle kukkalangan. Kukkalangan avulla taivutin kärsän haluttuun muotoon. Jätin pään kuivumaan niin, että kärsä oli tuettuna oikeaan asentoon. Pää sai kuivua kaksi päivää ennen korvia. Korvat tein kukkamassan ja sokerimassan sekoituksesta ja annoin kuivahtaa hetken pöydällä ennen päähän kiinnittämistä. Kun korvat olivat kiinni, jätin pään kuivumaan geeliväripurkin päälle. Kun korvat olivat kuivat, kokosin elefantin ja tein sille rusetin kaulaan.

Viltin tein niin että valkoisen sokerimassan päälle laitoin vaaleansinisiä ja tummansinisiä soiroja. Tarkoituksenani oli tehdä vielä tiheämmän värinen peitto, mutta närpäämisen kanssa meni hermo, samoin sokerimassa tuntui taas kuivuvan ihan liian vauhdilla.

Vauva on tehty silikonimuotin avulla ja koristeluksi värjäsin vain hiukset ja tein sinisen vaipan vauvalle. Kukat on tehty silikonimuotilla ja tomutin ne vielä lopuksi hopealla ja valkoisella.

Kakun alareunassa on yksinkertainen rusetti.

elefantti kakku-3

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä