kategoriassa Foodlover

Barcelonasta juuri saavuttu, ja mietin jo lentomatkan aikana, mitä kaikkea kirjoittaisin Barcelonan matkasta. Blogin puolella on ollut kesäkauden hiljaiseloa. Aluksi työkiireet veivät huumorintajun blogin kirjoittamiselta ja hikisesti sain muutamat kakut postattua blogin puolelle. Kakkuja toki tein koko kesän, niihin ei maku ole mennyt. Viimeiset kolme viikkoa olen taas ollut lomalla ja jostain syystä myös lomalla suurimmaksi osaksi blogista. Tarkoitus se ei ollut, mutta hyvää se on tehnyt. Hyvä kun viimeiset Barcelonan päivät jaksoin maltaa vielä hetken lomailla.

Aloitan blogitauon kirjoittamalla ensiksi Edulliset vinkit Barcelonaan -aiheesta. Itselläni ei niin tarve ole säästellä ulkomaanmatkoilla vaan säästelen aina omat matkarahat matkalle ja käytän niitä aika huoletta matkan aikana. Mieheni taas on sen verran pihi, että hänelle joko pitää perustella rahanmeno perusteellisesti tai sitten etsitään jotain edullisempaa.

Edulliset vinkit Barcelonaan

Vinkkeinä minulle Barcelonaan on edullinen ruokapaikka Fresc Co,  Desigual outlet -myymälä ja Barcelonan julkisen liikenteen T10-lippu.

Fresc Co -buffetruokala

Fresc Co -buffetruokalaan törmäsin blogeja selaamalla ja laitoinkin nimen “Ideat Barcelonaan” -listalle. Arvelin, että tämä sopisi meidän perheen Pihinkin budjettiin niin rahan ja ruoan puolesta. Sieltä mistä tämän idean bongasin, kunhan vain muistaisin mistä, osattiin kertoa että kannattaa panostaa salaattipuoleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintolaan astuessa valitaan ensiksi useasta, lähes 20:sta eri ainesosasta salaattiin ainekset. Salaattibuffet sopi minulle enemmän kun hyvin ruoaksi. Helteessä itselläni ei ole suuremmin nälkä, joten salaatteja on äärimmäisen helppo saada ladottua ääntä kohden. Minulla oli myöskin pieni vajaus salaatista, kun edellisenä iltana tilasin ruoaksi 200 grammaa buffalomozzarellaa. Siis vain mozzarellan, kun en jostain syystä osannut ajatella mitä teen. Listakin oli vielä englannin kielellä. Noh, aina ei onnistu, mutta valinta oli silti erittäin maukas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän jälkeen kassalla tilataan juomat. Hintaan 12,45 euroa sisältyy 1 lasi olutta tai viiniä. Muitakin juomia on toki tarjolla ja maksusta on tarjolla myös muitakin vaihtoehtoja ja lisäyksiä. Maksun jälkeen päästään ravintolan puolelle syömään ja tutustumaan lämpimiin ruokavaihtoehtoihin ja tottakai jälkkäreihin.

edulliset vinkit barcelonaan

Lämpimiä ruokia sai hakea omalla painollaan tiskiltä, jossa oli pizzaa, paellaa, ranskalaisia, paria eri lihaa jotka oli uunissa valmistettua ja pasta carbonaraa. Jos näistä ei mikään vakuuta sai kokilta tilattua vielä possusta, naudasta tai kalasta pihvin. Raaka-aineet olivat esillä tiskillä, joten siitä pystyi esimerkiksi kokoon vaikuttamaan itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkkäripöydällä oli valikoitavana panna cottaa, erilaisia hedelmiä ihan hedelminä ja salaattina. Jätskikoneesta sai jäädytettyä jugurttia ja jätskiä. Annoksia pystyi tuunaamaan useilla kastikkeilla ja herkuilla. Itse maistoin vain hedelmiä ja panna cottaa, kun jäätelöiden laktoosittomuuksista ei ollut varmuutta.

Kokemuksena Fresc Co oli oikein mukava. Vaikka Espanja on ruoan luvattu maa,  sopii tälläinenkin helppo ratkaisu. Esimerkiksi helteisenä päivänä lapsiperheen kanssa, varmasti nappivalinta.

Fresc Co -ketjun nettisivut löytyvät tämän linkin takaa. Kävimme La Rambla -kävelykadun vierestä löytyvästä Fres Co:ssa. Jos napaan mahtuu vielä jotain, saman kadun varrella on ihana suklaakahvila josta saa superhyviä kronutseja.

Desigual Outlet Barcelona

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Espanjasta tulee useita eri merkkejä, joista minulle lähinnä sydäntä on Desigual. Käytän paljon Desigualin vaatteita ja tämän merkin avulla olen päässyt eroon tasapaksuista ja mustista vaatteista. Desigualin valikoiman värit ovat suoraan sateenkaaresta. Sävyjä ja väriyhdistelmiä on niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy jotain sopivaa.

Desigualin vaatteet ovat laadukkaita ja sitä myöden vähän arvokkaampia, mitä esimerkiksi toinen espanjalainen merkki Mango on. Olenkin ostanut lähes kaikki Desigualin vaatteeni outleteista tai tarjouksista. En ole niin muotivirtauksien perässä seuraava, että edes ylipäätänsä ymmärtäisin mitään eroa eri mallistoissa onkaan, joten hyvällä omatunnolla ostelen edellisen seasonin vaatteita, edullisesti.

Matkasimme noin puolen tunnin matkan verran Desigualin Outletiin Barcelonan erinomaisesti kulkevilla julkisilla. Matkan aikana usko meinasi kertaalleen loppua, koska Desigualin Outlet oli sen verran hiljaisella alueella että oletin löytäväni vain normaalin Desigualin (mitä on joka toisessa kadunkulmassa Barcelonassa), jossa olisi pieni Outlet-puoli. Ja mitä, löysinkin suuren Outlet-myymälän, jossa oli kaikki -70%. Tarjous oli vain ilmoituksen mukaan vain päivän voimassa. Vierailuni siis osui erittäin hyvään ajankohtaan.

Suurimmat ilon aiheet vierailussa toi se, että löysin paidan joka minulla oli jo, mutta olin värjännyt sen farkkujen kanssa harmaaksi.

Desigual Outlet löytyy Heron City kauppakeskuksesta osoitteesta

Centro Comercial Heron City, Calle Rio de Janeiro 42, 08016, Barcelona, Espanja

Barcelonan julkisen liikenteen T10-lippu

369px-Bitllet_T-10

 

Tein ennen matkaa laskelmia, onko edullisempi ottaa vuorokausilippu vai irtolippuja Barcelonan julkiseen liikenteeseen. Päädyin tähän 10 matkan 1 zone -lippuun, koska 5  päivän vuorokausilipun hinnalla olisin saanut ostettua 30 irtomatkaa. T10-lipun matkat eivät ole henkilökohtaisia joten ostimme ennen matkaa molemmille omat ja yhden vielä matkan aikana. Nämä riittivät meille oikein hyvin, eikä matkoista tarvinnut pihdata. Hintaa per matka tuli 0,95 euroa eli T10-lippu maksaa 9,95 euroa. Lipun saa ostettua metroaseman automaateista tai esimerkiksi tupakkakaupasta.

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Kaura

    Barcelona on erittäin monipuolinen kaupunki, meri, ranta, kaupunki, kulttuuri, shoppailu yhdessä (melkein mikä vaan onnistuu). Tykkäsin kovasti, kun viime vuoden puolella kävin siellä. Kivoja vinkkejä sinulla, ja ruokapaikkojakin löytyy jokaiseen makuun sopivia. Itse maistoin parasta sushia, ja ihanassa kasvisruokapaikassa käytiin.

  • Tekila

    Kiitos kommentista. Ihastuin kyllä Barcelonaan. Vaihtuvuus on niin suuri, että paljon löytyy tekemistä ja näkemistä. Vinkkejä minulla tulee vielä muutaman postauksen verran.

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä