kategoriassa Foodlover

Ehkäpä parhainta näissä kakkujutuissa on, että viiden vuodenkin jälkeen tulee lähes joka toisessa tilauksessa jotain uutta. Tällä kertaa pääsin tekemään Chanel täytekakkua. Chanel täytekakku lähti syntymäpäiväjuhliin. Koristeluun pyydettiin Chanelin logoa ja tekstiä N ° 18 Paris. Logojen tekeminen on mukavaa, niinkun olen usein maininnut. Nyt sain tehdä uuden logon tähän karttuvaan logo galleriaani.

Chanel täytekakku

chanel täytekakku

Chanel kakusta tehtiin pieni, vain 15 cm halkaisijaan olevaan vuokaan. Kakusta toivottiin riittävän noin viidelle hengelle ja niin se varmasti riittikin. Täytteeksi laitoin valkosuklaamoussea ja marjahilloa. Kakkua tehdessä enitin jännitin etuosan tekstin tekemistä. Tiesin, etten voi tehdä sitä etukäteen, koska muuten en saa taivutettua kylttiä kakun muotojen mukaan. Tiesin myös senkin, että en voi tuhrata montaa hetkeä aikaa logon tekoon, muuten valkoinen sokerimassa alkaa kuivumaan ja halkeilemaan ilkeästi, kun käännän sen kakun kylkeen. Toisena haasteena oli musta väri. Sen kanssa helposti sotkee, varsinkin jos toisena värinä on valkoinen.

Lisäkuvia täällä ->

Kuorrutin kakun aluksi sokerikreemillä ja sen jälkeen valkoisella sokerimassalla. Ensimmäiseksi tein pystyraidat mustalla sokerimassalla. Sain nämä vielä suht hyvin tasaisin välein, ilman sen suurempaa mittailua.

chanel täytekakku-3

Päälle tuleva logon tein piirsin mallista voipaperille ja sen avulla leikkasin muotoonsa. Voipaperiin tehdyn sapluunan avulla pystyy myös tarkistamaan, että mittasuhteet ovat oikein, kun koristeen kakun päälle nostaa. Helposti koriste venyy jostain suunnasta.

N ° 18 Chanel tekstin tein sokerimassakirjain muottien avulla. Sain tekstausfontista leikattua ylimääräiset koristelut pois ja lopputulos oli omasta mielestäni todella todentuntuinen. Tein sokerimassakirjaimista sen verran paksummat, että sain painettua niitä sokerimassatyökalulla tasaisemmaksi ja vahvemmaksi.
Ainoa asia mitä kirjoitin käsin, oli Paris teksti. Painoin kakkuun pienet merkit kirjainten paikalle ja sitten vain vapaallä kädellä elintarviketussilla. Kaikki menikin siihen asti hyvin, kunnes logoa kiinnittäessä epähuomioissa painoin logoa kirjainten päältä. Pieniä ärräpäitä suusta lähti tuolloin, mutta onneksi teksti ei pahemmin sotkeentunut. Elintarviketussilla tehtyjä asioita ei sen suuremmin korjailla tai kumiteta.

chanel täytekakku-1

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä