Site icon Tekila's Bakery

Banaaninen kakkupohja

Banaaninen kakkupohja on mitä mehevin ja mahtavan makuinen!

Alkuperäinen ohje on amerikkalainen. Olikin vähän haastetta kääntää sitä suomenkielelle, kun mitat olivat cuppeja ja ne nyt eivät ole hirveän tarkkoja, jos ne kääntää desilitroiksi. Loppujen lopuksi kääntelin kaikki grammoiksi, jotta pohjaa on helpompi muokata tietyn kokoiseksi.

Pohja 23cm x 33cm

170 g voita
400 g sokeria
3 munaa
2 tl vaniljaesanssia
370 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3,2 dl piimää
2 tl sitruunamehua
3 isoa banaania

Lämmitä uuni 135 asteeseen. Jauhota vuoka, tai laita leivinpaperi reunoille. Muussa banaani ja lisää siihen sitruunamehu estämään tummuamista.

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon niin että vatkaat välissä hyvin. Lisää vaniljaesanssi. Sekoita joukkoon piimää ja jauhoja vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi banaanit joukkoon ja kaada taikina vuokaan. Anna kypsyä uunissa. Minun uunilani meni noin tunti.

Exit mobile version