Site icon Tekila's Bakery

Banaanileivokset

Bloglovinin avulla olen törmännyt moniin ihaniin blogeihin ja nyt bongasin muutama päivä sitten Kaakao Kermavaahdolla blogin kokeilun banaanileivoksesta. Hän oli alunperin reseptin toisaalta ottanut, mutta muokannut tarpeisiinsa. Etsiskelinkin muutenkin helppoja reseptejä leivonnaisiin, kun teen välillä töihin koulutuksiin herkkuja.

Kuvaan osu vain yksi palanen, kun unohdin koko kuvauksen väsymyksessäni! Pikkuinen lautanen on tarkoitettu tee pusseille, mutta sopi näppärästi annospalasen kuvausrekvisiitaksi!

Pellillinen banaanileivoksia:
4 munaa
3 dl sokeria
3 kypsää banaania
200 g voita sulatettuna
0,5 dl vahvaa kahvia
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 185 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muussattut banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita niitä vuorotellen kahvin ja sulatetun voin kanssa taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista

Täyte:
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhoja
ripaus kanelia
noin 0,5 dl kahvia

Sekoita kuivat aineet yhteen. Kaada kahvia oman maun mukaan joukkoon, niin että se on sopivan levittyvää. Kaada pohjan päälle ja koristele oman maun mukaan!

Omat kommentit:
Aivan taivaallisen makuisia! Hätäilin kuorrutteen laiton kanssa, niin että pohja imasi sitä itseensä. Myöskin kaasu-uunin kanssa pinta jää aina vähän pehmeäksi, että se jo senkin takia on hankala saada tasaista pintaa tälläsiin leivonnaisiin. En tosin näe tätä aivan pahana asiana, mitä parhainta kun kuorrute imeyty pohjaan…nyt on suklaa sattumia vielä enemmän leivonnaisessa!

Exit mobile version