Site icon Tekila's Bakery

Avocadopasta panchetalla ja tomaatilla

Tänään on “keräilyerä” päivä ruoanlaitossa. Huomenna vielä herkutellaan potkalla, joten tänään oli lähes vegepäivä. Avocadoja jäi yli guacamolesta, joten ratkaisu oli helppo. Oheen laitoin ylijäänyttä tomaattia ja panchettaa, jota oli torstaina kun syötiin uppomuna-pinaatti-panchetta pastaa

Alkuperäisiä löytyy useat googlella, tässä meidän versiomme tältä päivältä.

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen persiljaa
30 g (1 dl) mozzarella raastetta
400–500 g spagettia

tomaatti
panchettaa

Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Muussaa avokado haarukalla ja kaada kulhoon. Hienonna persilja ja juusto. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, persilja, sekä juustoraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Lämmitä panchetta ja tomaatti pannulla ja laita pastan päälle.

Omat kommentit:
Ihana välipäivän herkku! Kun ei suuremmin energia pyhien aikana kulu, tämä on ruoka kun on sen verran kevyt!

Exit mobile version