kategoriassa Foodlover

Aika pitkälle vuotta sai mennä, että leivonta-aiheena oli nimiäiskakku. Itseasiassa kun tarkemmin miettii, tämä oli myös vuoden ensimmäinen sokerikakkupohja. Hämmentävää. Ollaan kummiskin jo melkein huhtikuussa. Kaikkia muita kakkuja olen kyllä tehnyt. Suklaakakkua, porkkanakakkua, redvelvettiä ja juustoa.

Nimiäiskakusta tuli mitä ihanin. Yksinkertainen, mutta silti näyttävä kahvipöydän komistus. Koristeeksi pyydettiin tekemään vauva kukan terälehtien keskellä ja siitähän on oma tutoriaalikin tehtynä, jos haluat tehdä sellaisen itse. Tämä on vähän erilaisempi koriste mitä normaalisti. Siitä enemmän alla.

nimiäiskakku
Vaikken sokerikakkupohjaa ole hetkeen tehnyt, onnistui se silti mitä parhaiten. Tein sokerikakkupohjan päivää ennen täyttämistä, että se vetäytyi mukavasti. Vetäytyneenä sokerikakkupohja on helpompi leikata.

Youtube video sokerikakkupohjan leikkaamisesta

Kun olin leikkaamassa sokerikakkupohjaa, tuli mieleeni idea kuvata se. Sokerikakkupohjan leikkaaminen kolmeen osaan on aluksi haastavaakin. Eihän se nyt enää minulle ole, kun olen tottunut leikkaamaan kakkuja, mutta jollekkin videoista voi olla apua! Välineet ovat tässäkin tapauksessa kaiken A ja O. Minun leikkausveiseni on juuri tähän tarkoitukseen ostettu. Se ei ole ihan samanlainen kun leivän leikkaus veitsi, mutta sahalaitainen kyllä. Se on myös normaalia pidempi.

Leikkaamisessa on tärkeintä, että veitseä siirretään vähän kerrallaan eteenpäin ja pyöritetään alustaa, tai kakkua jos pyörivää alustaa ei ole. Ei siis sahata reunalta toiselle, silloin saadaan helposti epätasainen sokerikakkupohja.

Sitten asian, nimiäiskakku sisälsi tällä kertaa…

24 cm halkaisijaltaan oleva sokerikakkupohja.1 annos valkosuklaamoussea
itse tehtyä vadelmahilloa, noin 300 grammasta vadelmia.
Muistathan, että ulkomaalaiset vadelmia pitää kiehauttaa 2 minuuttia, tai keittää 5 minuuttia 90 asteessa. Huomasin, että nyt on vadelmapusseihin tullut tämä painettuna ohjeistuksena. Ennen vain olen löytänyt tiedon pakastealtaan reunassa olevasta lapusta.

Nimiäiskakun koristelu

Nimiäiskakun päällystin poikkeuksellisesti Sattina nimisellä massalla. Tilasin tätä Englannista testiksi, kun on halvempaa mitä tuttu ja turvallinen Satin Ice. Kokemukset Sattinasta ovat vähän ristiriitaiset, kun tottakai vertaan sitä vain lemppariini.

Plussaa:
+ Pysyy muotoiltavana pitkään –  Sattinan palanen jäi minicrip pussiin joka jäi auki, se pysyi vielä seuraavana päivänäkin sellaisena että sen pysty kaulia käyttökuntoiseksi. Normaalisti massat ovat kivikovia jos päivän pääsevät olemaan peittämättömässä tilassa.+ Edullinen – Sattina maksaa paljon vähemmän mitä Satin Ice
+ Helppo muotoilla – Sattina on purkista nostettaessa todella pehmeää, joten siitä on helppo ottaa sopivan kokoinen palanen.

Neutralia:
Kauliminen – Normaalisti olen tottunut työntämään massa kaulimella eteenpäin. Sattina repeytyy, mutta taas sen pystyy kaulimaan tasaiseksi ilman, että koko massa pitää kaulia alusta alkaen uudestaan.
– Tuoksu – Sattina tuoksuu jotenkin hassulle, mutta ei mitenkään pahalle.

Mitään suurempia miinuksia massasta ei tullut mieleen. Eli eiköhän se Satin Icen korvaa!

Siniset osat tein eri massojen sekoituksista ja värjäsin sen vielä Wiltonin värillä vähän sinisemmäksi. Kukat ovat ihan muotilla tehtyjä perus kukkia joiden keskellä on sokerihelmiä.

Vauvakoriste

Vauvakoristeen tein tällä kertaa ympyrän muotoiselle alustalle. Tein myös terälehdet pienempänä. Hain vähän enemmän kukan muotoa koristeeseen. Koristeesta tuli nätti, vaikken siitä aluksi pitänytkään. Tein myös perinteisen koristeen, mutta niit vertaillessa valitsin tämän uuden nimiäiskakun koristeeksi.

vauva kukkien keskellä

Vähän tulevaa…

Hiljaiselo tilauskakkujen osalta taitaa olla ohi. Nyt on alkanut huhtikuu ja toukokuu kivasti täyttymään. Jos on tarvetta piakkoin kakulle, kannattaa laittaa pikaisesti viestiä. Sen verran täyttä on jo esimerkiksi toukokuun puolivälissä.

Ensiviikolla olen Kööpenhaminassa haistelemassa kevään tuulia ja tuntemuksia. Toivottavasti löydän Kööpenhaminasta jotain leivontavälineitä ja inspiraatioita kotiin viemisiksi!

 

Muita postauksia
Comments
  • Laura

    Kaunis kakku, jälleen kerran. Kiva nähdä myös videomateriaalia. Mukavaa reissua!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä