kategoriassa Foodlover

Viime kertaisesta Angry birds kakusta on jo vuosi vierähtänyt. Tällä kertaa tein erilaisia Angry birds hahmoja glueenittoman täytekakun päälle. Angry birds hahmojen vääntäminen sokerimassasta on kyllä aina yhtä hauskaa puuhaa. Hymyhän siinä on herkässä katsellessa vihaisia lintuja. Oletteko muuten testanneet Angry birds 2:sta? Upean näköinen peli ja muutamia hauskoja lisäjuttuja, mutta en vielä itse ole innostunut siitä pidemmän päälle. Harmittaa tuo, että loputon ilmainen yritys on vaihdettu latautuviin chargeihin. Angry birds perheen peleistä eniten pidän Epicistä, joka tosin on kanssa nyt tauolla. Siinä harmittaa lähinnä se, että pitää olla hirveä määrää aktiivisia kavereita jos meinaa edetä pelissä.

Angry birds kakku

Angry birds kakku

 

Täytekakun pohja on 5 munan gluteeniton sokerikakku. Gluteenittomissa jauhoissa on se hauska lisä, että niissä on kohotusaineita. Eli 22 cm vuokaan tämä 5 munan taikina on aivan liikaa, jos tehdään gluteenittomista jauhoista. Kakkupohja kohosi uunissa katonrajaan asti. Onneksi tällä kertaa kaukaan viisaana säästinkin yhden leikatun pohjan mustikkajuustokakun pohjaksi, koska siitäkin tehtiin gluteeniton.

Täytekakku sai täytteekseen maitosuklaamoussea johon ripauksen laitoin tummaa suklaata joukkoon. Kerran maitosuklaamoussea tehden loppui suklaa ja jatkoin sitä tummasuklaalla. Moussea maistettua tajusin, että näihän maitosuklaamousse on paljon parempaa. Siitä tulee paljon enemmän suklaisempi, yllättäen kun tummaa suklaa käytetään. Yksittäin maitosuklaata kun käytetään täyte jää aika makeaksi, ainakin aikuisen makuun.

Oheen laitoin suomalaisia mansikoita rouheina palasina.

Angry birds koristeet

angry birds kakku-2

Angry birds kakusta tuli korkea gluteenittomien jauhojen takia ja jouduinkin pohtimaan miten hyödynnän tämän korkeuden.

Sokerimassaa levittäessä kakun päälle tapahtui pitkästä aikaa silleen, että sokerimassa repesi täysin. Jotenkin nämä repeämiset tulevat aina sinisen sokerimassan kanssa. Ainakaan vähääkään kuivaa sinistä sokerimassaa ei kannata laittaa kakun päälle, minun kokemukseni mukaan. Joko se halkeilee, repeää tai  muuten vain on ruma.

2015-08-20 17.42.49

Laitoin tämän repeämiskuvan Instagramiin ja hauska yksityiskohta oli siinä, että tätä kuvaa kommentoi Maku lehti kommentilla “Upea!”. Noh, sitähän se kai sitten on, ainakin lopputulos.

Tarkoituksenani oli jättää kakun reunat sinisiksi ja laittaa alareunaan kiviä, mutta nopeasti huomasin että kakku jää auttamatta liian tyhjäksi näin. Laitoin sitten oheen possuja lankkujen päälle. Aika hyvä idea, sanoisinko!

Vihaisia lintuja tehdessä huomasin, että siniset tipuset on pakko saada kakun päälle. Teinkin ne vasta koristelupäivänä ja jäivät sen takia tummansinisiksi, kun ne eivät ehtineet kuivumaan.

Puutasot tein sokerimassasta ja tueksi laitoin cocktailtikkuja.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä