Site icon Tekila's Bakery

American Pancakes banaanihillolla ja muilla herkuilla

Viime viikolla tein banaanihilloa täytekakun väliin ja sitä jäi sen verran yli että tein kotiherkkuna pannukakkuja. Herkkuina laitettiin amerikka henkisesti myös mustikoita, vaahterasiirappia ja kermavaahtoa. Mahtavan makuisia ja helppo tehdä! Banaanihillo itsessään oli mitä mahtavinta. Banaanihillon resepti on googlauksen tuloksista koottu oma versio. Pannukakut on BBC:n sivuilta.

Banaanihillo:
5 isoa banaania
1 sitruunan mehu
0.5 x banaanien painosta hillosokeria
1 dl sokeria
1 dl vettä
Vaniljaa tai kanelia

Kuori banaanit ja pilko pieniksi palasiksi. Sekoita banaaneihin sitruunamehu. Punnitse banaanit. Laita kattilaan vesi ja sokeri. Lämmitä sokerivesi ja lisää sinne banaanit. Keitä hiljaisella lämmöllä banaaneja noin 30 minuuttia, kunnes banaanit ovat lähes itsestään soseutuneet. Laita mausteena kanelia tai vaniljaa, tai jotain muuta mikä sopii banaanin kanssa. Kun hillo näyttää soseutuneen, voit soseuttaa sen vielä erikseen tasaiseksi. Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin.

American Pancakes
10 pientä pannukakkua

135 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
130 ml maitoa
1 iso muna
50 g sulatettua voita

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna maitoon kevyesti. Lisää sulatettu voi joukkoon. Kaada kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä muutama minuutti. Käytä paistamisessa voita. Taikina on aika paksua, mutta sitä se kuuluukin olla. Laita pienelle lettupannulle noin 1 cm kerros taikinaa. Anna letun hyytyä ja käännä.

Exit mobile version