Site icon Tekila's Bakery

Alphabet cake, synttärikakku itselle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alphabet cake, on uusi trendi kakkumaailmassa. Näitä ihania yksinkertaisesti, mutta runsaasti koristeltuja kakkuja on Instagramin feedissä vilissyt viime aikoina kasvavissa määrin.

Kakun nimitys on jäänyt useimmissa Instagram hastageissa peittoon, mutta suurimman kuvamäärän löysin hakusanalla #alphabetcake. Yleensä kakku on esimerkiksi syntymäpäiville suunnattu, eli kirjainten tilalla on numerot. Tällä kertaa numeroina olisi ollut 32, joten näin sen olevan aivan liian iso täytekakku meidän perhepiirin kokoisiin syntymäpäiväjuhliin.

Alphabet cake

Alphabet cake, ehkäpä suomennoksena suoraan käännetty aakkoskakku sai pohjakseen mehevän suklaakakkupohjan. Instagramia ja Pinterestiä kun on näiden kakkujen osalta selannut, käytetään niissä keksipohjaa aika usein. Sellaiseen minulla ei ole hyvää reseptiä vielä ja näkisin että se keksi on vähän hankala leikata nätisti?

Tein mehevän suklaakakkupohjan 20 cm x 22 cm irtopohjavuokaan. Pohja kohosi hyvin kahteen kertaan leikattavaksi, niin että sain päältä kohonneen osan tasoitettua pois ja leikattua tasaiset kaksi kerrosta. Tämän jälkeen tein leivinpaperista mallin K-kirjaimesta. Tärkeä homma, meinaan muuten olisi mennyt mittasuhteet aivan väärin K-kirjaimen eri osien kanssa. Hukkapalat laitoin pakkaseen, niistä saa tuorejuuston kanssa sekoittaen mahtavia cake popseja.

Väliin laitoin maitosuklaamoussea ja tein satsin kahdesti. Meinaan alempaan tuli sen verran jämäkkää, että sitä ei saanut nätisti pursotettua päälle. Alaosan pursotukset olivat tosin hyvä, että oli jämäkkää että pohja pysyi nätisti moussen päällä. Kakun kostutin kirsikkahillolla, mitä sain mieheni työkaverilta. Kirsikkahillo oli todella hyvää, siinä ei ollut käytetty kun hedelmän(?) omaa sokeria.

Alphabet cake sai päälle kaikkea hyvää. Kävin synttärijuhlan aattona Stockan herkussa katsomassa jotain koristeita kakun päälle. Löysinkin macaronseja, karhunvatukoita, Oreo-keksejä ja erilaisia suklaakarkkeja. Kaapin perukoilta kaivoin vielä Lontoosta ostettua kultalehteä ja alan ymmärtämään miksi tuota siirrellään työkaluilla, eikä kädellä. Kädet olivat kultaiset tuon jälkeen, mutta tuli sinne kakun päälle muutama kultalehtikin.

Kakkua kuvatessa oli vähän haasteita saada nättiä kuvaa ylhäältä päin, kun en yhdellä jalalla uskaltanut hypätä jakkaran päälle ottamaan kuvaa. Muistathan käydä Instagramissa katsomassa videota kakusta!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Exit mobile version