kategoriassa Foodlover

Paloautokakku lähti synttärikakuksi synttärisankarille. Paloautokakun tekeminen oli mukavaa vaihtelua. En ole hetkeen tehnyt muotokakkua, varsinkaan autokakkua. Isäni ja vaarini molemmat ovat olleet palomiehiä ja olenkin pienempänä päässyt tälläisen ison paloauton kyytiin. Viime kerrasta on kyllä sen verran kauan aikaa, etten edes muista millaista se oli. Varmasti upeaa.

Paloautokakkuun mahtuisi vielä enemmänkin yksityiskohtia ja onneksi pääsenkin heti ensiviikolla tekemään uuden paloautokakun.

3D paloautokakku

3d paloauto

Paloautokakku sai pohjakseen 7 munan 15 cm x 25 cm kakkupohjan. Tein pohjasta tarkoituksella korkeamman, koska tahdoin kakkua korkeaksi, niin että täytettä tuli kolmeen kerrokseen.

Täytteeksi laitettiin valkosuklaamoussea johon laitoin vaniljatuorejuuston tilalle sitruunatuorejuustoa. Valkosuklaatuoremoussen oheen laitettiin lemon curdia ja mustikkahilloa muutamilla mustikoilla höystettynä.

3D paloautokakun koristelu

paloauto-5

Leikkasin suorakaiteenmuotoisesta kakusta pienen kerroksen ylhäältä pois, että sain epätasaisen katon. Kaarsin myös tuulilasin kohdalta kakkua aavistuksen, että sain muotoa tuulilasiin. Tätä olisi voinut tehdä vähän enemmän, mutta se jäi ensikertaan. Painoin myös pyöreällä muotilla renkaille paikat. 3D Paloautokakku sai kuorrutuksekseen sokerikreemiä, jolla sain kakun tasaiseksi ennen sokerimassaa. Kaulin punaisen sokerimassan suorakaiteenmuotoiseksi ja nostin kakun päälle. Pelkäsin aluksi, että se repeää jostain kohtaa, kun kakku oli niin korkea. Ihme kyllä, ei revennyt ja sain sen taputeltua tasaisesti kakun ympärille.

paloauto-4

Tein 3D paloautokakkuun ensiksi ikkunat, joiden avulla oli helpompi lisätä muut koristelut. Renkaista tuli aavistuksen pienet suhteessa kakkuun, mutta sekään ei tässä tilanteessa haitannut. Kakun päälle olisi vielä mahtunut esimerkiksi tikapuut ja reunalle paloletku, mutta nekin jää ensikertaan.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä