Täytekakut

Teen täytekakut aina toiveiden mukaisesti. Minulla ei ole valmiiksi tehtyjä kakkuja vaan jokainen tilattu kakku tehdään räätälöidysti tilaajalle. Täytekakku voi olla pohjaltaa, täytteeltään ja koristeeltaan toivotunlainen. Sivun oikealta löydät linkit tarkempiin gallerioihin. Jos kuvista ei löydy toiveiden mukaisia, katso vielä blogin puolelta muut kakkukuvat. Tilatessa kakkua ei tarvitse tietää tarkalleen mitä halutaan, voimme yhdessä miettiä sopivan täytekakun.

Kakkupohjat

  • Sokerikakkupohja
  • Kaakaoinen sokerikakkupohja
  • Maustettu sokerikakkupohja (esim lime, sitruuna)
  • Täyteläinen suklaakakkupohja
  • Sacherkakkupohja
  • Red Velvet kakkupohja
  • Porkkanakakku
  • Banaanikakkupohja
  • Gluteeniton kakkupohja
  • Munaton kakkupohja
  • Marenkipohja*

Kannattaa myös kysellä muita kakkupohjavaihtoehtoja.

* Marenkipohjainen kakku pitää noutaa heti valmistamisen jälkeen, eikä kakkua voi sokerikuorruttaa.

Täytteet

Täytevaihtoehtoja on monenlaisia. Vain taivas on rajana. Yleensä toivonkin, että tilaaja kertoo vähän mieltymyksistään, joista voidaan sitten yhdessä suunnitella sopiva täyte.

Suosikkitäytteitä ovat mm:

  • Marjapohjaiset mousset (esim. vadelma, mustikka, mansikka, mustaherukka, lakka) Sekaan voidaan myös laittaa muita herkkuja, esimerkiksi suklaata tai toisen marjan sattumia.)
  • Suklaamousset (valko-, maito-, tumma tai joku erikoissuklaa. Makuja voidaan korostaa likööreillä)
  • Hedelmämousset (esim. mango, appelsiini, omena, passionhedelmä)
  • Sitruuna tai limemousse
  • Vaniljamousse (Saatavilla joko täyteläisenä tai vähän kevyempänä versiona) Vaniljamoussen seuraksi sopivat erittäin hyvin erilaiset hillot ja mameladit
  • Baileys tai muu likööripohjainen mousse
  • Kinuskimousse
  • Maustetut kermavaahdot tai rahkat
  • Hillopohjaiset täytteet, myös itsetehdyllä hillolla.

Täytteitä voi myös yhdistellä, jos kakku on isompi. Esimerkiksi tumma suklaa ja appelsiini sopivat mahtavasti yhteen!

Kuorrute

Kuorrute voi olla perinteinen kermakuorrute tai sokerimassapohjainen. Massoja on erimakuisia, joilla voidaan tuoda esille kakun täytteitäkin.

Koristeet

Koristeet teen pääsääntöisesti sokerimassalla. Tarvittaessa myös erikoismassoilla, jotka eivät kuitenkaan ole niin maittavan makuisia.

Sivun oikeassa reunasta saat auki gallerioita aihealueiden ympäriltä, sieltä näet tarkemmin kuvia kakuista. Blogin puolelta myös löydät lisää kuvia.