Velvet Chocolate Cake, eli samettinen suklaakakku tehtiin äitienpäivän kakuksi.

Samettinen suklaakakku on rakenteeltaan vähän red velvet caken oloinen, siitä nimen kakulle keksinkin. Pienen googlauksen jälkeen huomasin, että tätä oli käytetty nimenä muille vastaaville suklaakakuille. Eli rakenne on pehmeä, samettinen. Tein samettisen suklaakakun äitienpäiväkakuksi. Olimme reissussa äitienpäiväviikonlopun, joten tahdoin tehdä kakun, joka olisi maistuva, näyttävä ja nopeasti tehtävä.

Suklaakakun voi koristella esimerkiksi tuoreilla marjoilla, mitä nyt alkaa olla saatavilla Suomessa. Useimmat marjat ovat Espanjasta, mutta ovat maukkaita.

Samettinen suklaakakku

samettinen suklaakakku

Samettinen suklaakakku on helppo tehdä ja siitä riittää noin 10:lle palaset. Kakku on tuhtia ja täyttävää, joten se kannattaa huomioida kakun palasta leikatessa. Suklaakakkupohjan voi tehdä etukäteen edellisenä päivänä ja säilyttää huoneenlämmössä. Kuorrutettuna kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta nostaa pöydälle etukäteen ennen tarjoilua. Suklaakakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tarjoiltuna.

Lue resepti samettiseen suklaakakkuun ja vinkit sen tekoon

Velvet Chocolate cake – samettinen suklaakakku
Rate this recipe

Yield: 10 henkeä

Serving Size: 20 cm vuoka

Velvet Chocolate cake – samettinen suklaakakku

Ingredients

    Suklaakakku:
  • 215 g vehnäjauhoja
  • 300 g sokeria
  • 60 g kaakaojauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 150 g öljyä
  • 1 iso muna
  • 1 rkl vaniljaesanssia
  • 180 g maitoa
  • 180 g kiehuvaa vettä
  • 2 tl kahvijauhetta
  • Ganache:
  • 250 ml kuohukermaa
  • 250 g tummaa suklaata

Instructions

    Esivalmistelut:
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 20 cm vuoka.
  2. Suklaakakku:
  3. Yhdistä jauhot, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja suola isossa astiassa. Sekoita yhteen.
  4. Lisää öljy, muna, vanilja ja maito kuiviin aineisiin ja sekoita yhteen. Sekoita kuuma vesi joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Paista kakkua 40-55 minuuttia ja testaa tarvittaessa kakun kypsyyttä. Tikun tulee tulla lähes puhtaana kakusta irti.
  6. Nosta uunista pois ja jäähdytä 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle
  7. Ganache:
  8. Lämmitä kerma pannulla, niin että se on lämmitän mutta ei kiehu. Kaada suklaa joukkoon ja anna asettua viiden minuutin ajan. Sekoita suklaa kermaan ja nosta ganache jääkaappiin 1-1,5 tunniksi niin että sen koostumus on lähellä nutellaa.
  9. Sekoita ganache suklaakakkupohjan päälle ja reunoille
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.tekila.fi/samettinen-suklaakakku/

Jos ganache täytettä jää kuorrutuksesta yli. Vatkaa se vielä vähän juoksevana kermaksi ja voit käyttää sitä pursotukseen ja pursottaa kakun päälle koristeita.

Muutamat vinkit onnistuneen suklaakakun leipomiseen

Samettinen suklaakakku on helppo tehdä, mutta tässä vielä muistin virkistämiseksi muutamat pointit.

  1. Käytä öljyä, älä korvaa öljyä voilla. Voi kovettuu kun kakku jäähtyy, eikä kakku ole silloin samettisen pehmeä.
  2. Älä korvaa leivinjauhetta soodalla. Sooda kohottaa kakkua eri lailla ja tuo oman makunsa kakkuun, joka ei tähän kakkuun sovi.
  3. Maidon voit valita itse, se voi myös olla esimerkiksi piimää tai ranskankermaa
  4. Kahvi ei maistu kakussa, mutta se tuo suklaan makuun oman lisänsä, joten älä jätä sitä pois
  5. Älä kypsytä kakkua kypsäksi! Sen kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, joten tikkuun tulee tarttua taikinaa
  6. Voit tehdä kakkupohjan edellisenä päivänä ja vasta ganachen seuraavana, säilytä tällöin kakku huoneenlämmössä niin se pysyy mehevänä.
  7. Suklaakakkupohja on pehmeää ja murenevaa, joten siirrä se varoen tarjoilualustalle

Blogissani on myös muita suklaakakkureseptejä, vilkaise ne myös läpi!

Lue resepti: Guinness suklaakakku
Lue resepti: Suklaaholistin kakku
Lue resepti: Minttu-suklaakakku

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Related Post