kategoriassa Foodlover

Leivontaprojektissa edettiin toiseen leipomukseen. Pyysin miestä valitsemaan reseptin kirjasta joka tehdään itsenäisyyspäivänä. Kookoksen ja marengin ystävänä valita oli ilmeinen. Vähän piti säveltää, mutta lopputulos oli mitä parhain. Kakkua kehuttiin kirjassa ilmavaksi ja kevyeksi, joten innolla testaamaan!

Vuokana 3 x 20 cm vuokaa tai reunusvuoassa noin pellin kokoisena.

Siirappi ja kookos lastut:
1 tuore kookospähkinä
70 g sokeria

Pohja:
350 g sokeria
120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
500 g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2,5 dl täysmaitoa
1 tl vanilja-aromia
3 munanvalkuaista

Marenkikuorrute:
200 g munanvalkuaisia (6-7 valkuaista)
320 g sokeria
0,25 tl vanilja-aromia

Kuumenna uuni 170-asteeseen.
Puhkaise kookospähnikänä päässä olevat “silmät “ja valuta kookosmaito kannuun. Lisää vettä, niin että nestettä on yhteensä 2,5 dl. kaada neste kattilaan. Lisää 60 g sokeria ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja jätä odottamaan. Kuumenna tyhjennettyä kookospähkinää uunissa noin 15 minuuttia. Halkaise kuori ja koverra malto kuoresta. Poista ruoskea kuori terävällä veitsellä. Raasta malto ja jätä odottamaan.

Mittaa voi ja loppu sokeri monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita toisessa kulhossa maito ja vanilja-aromi keskenään. Vatkaa jauhot voivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Ota sekoittumattomat ainekset takinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto metallilusikalla taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa liikaa. Kaada taikina voideltuihin vuokiin ja tasoita pinnat. Paista kakkupohjia uunissa 25- 30  minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään.

Marenkikuorrute: Mittaa valkuaiset, sokeri ja 0,75 dl vettä kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Vatkaa hiljakseen sähkövatkaimella noin 7 minuuttia eli kunnes vaahto on kovaa. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa joukkoon vanilja-aromi. Kuorrutteen tulisi olla paksua ja kiiltävää.

Jos kakkupohja on paistettu yhdessä vuoassa, leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle. Valuta päälle kookossiirappia. Levitä kakkupohjalle viidesosa täytteestä ja ripottele pinnalle kookosraastetta. Toista sama toiselle pohjalevylle ja nosta kolmas pohjalevy paikalleen. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Peitä kakku kookosraasteella.

Omat kommentit:
Vähän epäilytti kakkua tehdessä, että mitä tästä tulee. Luotin Hummingbirdin reseptiin niin sitkeästi jatkoin vain ohjeen mukaan. Keltuaisia jäi isot kasat käyttämättä ja suosittelenkin ne laittamaan vaikka Creme Bruleeseen tai vaihtoehtoisesti koiralle (niinkun tässä tapauksessa…)

Masentavaa, kun kamera on rikki on hankala saada kamerakännykällä järkeviä kuvia. Mistähän tuo vihreä sävy koko kuvaan tuli..

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä